banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 09:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Mar 2009, 23:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jan 2009, 12:54
Top 10 prvoaprilskih šala:

10. Mjesto

Godine 1976. britanski astronom Patrik Mur saopštava na radiju da će se 1. aprila u 9.47 sati, desiti izuzetan fenomen, pošto će Pluton zaći iza Jupitera. Nov poredak planeta smanjiće gravitaciju na Zemlji. Mur je još obavjestio slušaoce da će, ako poskoče u određenom trenutku, imati osjećaj da lebde. Stotine osoba se javilo radiju da je doživelo taj osećaj.

9. Mjesto

Godine 1995. magazin „Diskaver” saopštava da je ugledni biolog Aprile Paco (ime je izraz „prvoaprilska šala” preveden na italijanski jezik) otkrio novu vrstu na Antarktiku: životinju čija se glava zagrijava i razgrće led ogromnom brzinom, što je tehnika koju koristi da lovi pingvine.

8. Mjesto

Godine 1998. lanac restorana brze hrane Burger king objavljuje oglas u dnevniku „Ju-Es-Ej tudej” da u ponudi ima i hamburger za ljevake, specijalno izmišljen za 32 miliona Amerikanaca koji se služe lijevom rukom. Lanac je kasnije saopštio da je dobio hiljade narudžbina.

7. Mjesto

Godine 1998. publikacija „Novi Meksikanci za nauku i razum” objavljuje vijest da je država Alabama, poslije referenduma, promijenila vrijednost broja Pi iz 3,14 u „biblijski broj 3,0”.

6. Mjesto

Godine 1992. američki državni radio najavljuje novu kandidaturu Ričarda Niksona za predsedničke izbore, pod motom: „Nisam učinio ništa loše i neću to ponoviti”. Slogan je na radiju pročitao imitator.

5. Mjesto

Godine 1997. britanski list „Gardijan” objavljuje dodatak na sedam strana povodom desete godišnjice izmišljene ostrvske republike u Indijskom okeanu. Serija članaka opisuje kulturu i geografiju dva najvažnija ostrva zvana Gornja Rupa i Donja Rupa.

4. Mjesto

Godine 1996. lanac restorana brze hrane Tako Bel saopštava da je od federalne vlade kupio čuveno zvono slobode iz Filadelfije, istorijski simbol američke nezavisnosti, i da će ga prekrstiti u Zvono Tako, što je izazvalo talas negodovanja.

3. Mjesto

Godine 1962. Švedska je imala samo jedan televizijski kanal, koji je emitovao program u crno-beloj tehnici. Na dan 1. aprila jedan tehničar pojavio se na ekranu i saopštio gledaocima da će program moći da vide u boji - ako ispred ekrana razvuku najlon čarapu.

2. Mjesto

Godine 1985. sportski magazin „Sports ilustrejtid” objavljuje priču o igraču bejzbola koji je loptu bacio brzinom od 270 kilometara na sat. Tu vještinu je stekao vježbajući u jednom tibetanskom manastiru.

1. Mjesto

Godine 1957. Bi-Bi-Si u jednoj emisiji objavljuje da su, zahvaljujući blagoj zimi i nestanku insekata koji napadaju špagete, švajcarski seljaci imali izuzetno dobru berbu špageta sa drveća na kojem rastu. Uslijedili su mnogobrojni telefonski pozivi zainteresovanih za uzgoj stabala koja daju špagete.

Da čujemo/pročitamo ko je danas kakve šale zbija i zbijao?

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2009, 08:11 
Cekaj jbt, tek sam ustao...

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2009, 13:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
Da je Raja Ram preminuo..

:S
kad nisam zaplakala...

I ortak sto je u vezi sa organizacijom exita na forumu u EXIT topicu da su bukirani GMS i Infected Mushrooms...

:lol:

No dobro , to me nije ispresjecalo...sta vise..drago mi je sto nece biti.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2009, 16:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Nasjeo jutros, stara rekla da se buraz ozenio tajno juce, a ja neznajuci koji je datum danas, odma' na telefon da mu cestitam, onda me on oladio pitavsi me koji je danas datum.

:D

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2009, 16:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jan 2009, 12:54
hahahah...tako se desilo mojoj prijateljici. Isti fazon.
Stara joj rekla da joj se brat nerođeni ženi, tj. da će se ženiti ubrzo, a on oko 20tak godina ima. Ona se izbezumila, uhvatila zvati ga odma, a on će joj isto tako - "znaš li koji je datum danas?"

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2009, 13:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Neku veče bilo na tv (sinoć valjda???) da je neko pustio glas da je umro Bil Gejts pa su nakon toga akcije strmoglavo pale. Prvoaprilska šala.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2009, 16:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Ja prodao drugu pricu da je izbio rat izmedju SAD-a i Meksika, da su okupirali teritorije oko sjeverne granice pod izgovorom borbe protiv narko-kartela. Njegova zabrinuta faca (zbog treceg svjetskog rata :D ) ... za sve ostalo, tu je mastercard

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2009, 10:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Zar nije br.1 prvoaprilska sala bila kad su u SADu na radiju objavili da nas napadaju vanzemaljci, pa nastao opsti haos, linije pukle, ljudi bjezali iz stanova itd...cak ih je dosta i tuzilo tu stanicu za nanosenje dusevnog bola :))

ili to nije bio prvi april :)

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2009, 11:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Frenki je napisao:
Zar nije br.1 prvoaprilska sala bila kad su u SADu na radiju objavili da nas napadaju vanzemaljci, pa nastao opsti haos, linije pukle, ljudi bjezali iz stanova itd...cak ih je dosta i tuzilo tu stanicu za nanosenje dusevnog bola :))

:D Nije to bila prvoaprilska šala nego radio emisija Orsona Velsa. :D

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2009, 11:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Frenki je napisao:

Do je garant bilo na dan drzavnosti obicno tad udare vanzemaljci :confused2:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]