Moj život je bio skoro savršen.
Moja predivna djevojka, sa kojom sam tada već godinu dana bio u vezi, željela je brak i djecu. Ni ja nisam imao ništa protiv.
Samo jedna sitnica me je pritiskala:
Njena preslatka mala sestrica!
Imala je 21 godinu, nosila skoro isključivo miniće, a nikada BH. Kada god bi primijetila da je posmatram, nagela bi se prema meni tako da bih imao što bolji pregled "kompletne situacije - po dubini".
Nekoliko dana prije vjenčanja nazvala me je i zamolila da dođem do nje radi priprema pozivnica. Navodno...
Odmah po dolasku uzbuđeno mi je rekla da više ne može sakriti svoja osjećanja prema meni, da joj je jasno da zbog nje neću ostaviti na cjedilu njenu stariju sestru, ali da po svaku cijenu želi bar jednom prije braka spavati sa mnom. Tako nećemo ni ona ni ja zgriješiti prema njenoj sestri, odnosno mojoj budućoj supruzi. Prije no što sam došao sebi od iznenađenja, ona skide bluzu, poljubi me u obraz i prošapta mi na uho:
- Ja idem gore, a ti, ako me želiš - dođi, ako me ne želiš - zaboravi!
Stajao sam nekoliko trenutaka nepokretan i bez daha gledao kako se polako penje na sprat skidajući se i usput teatralno ostavljajući na predzadnjoj stepenici posljednju krpicu koju je imala na sebi.
Okrenuo sam se i potrčao prema svom autu.
Pored auta je stajala čitava njena porodica i aplaudirala. Moj budući punac mi je prišao i molio da mu oprostim ovaj "mali ispit" i dodao kako boljeg supruga za svoju stariju kćerku nije mogao ni sanjati.
Nekoliko trenutaka kasnije je sišla i mala seka, ovaj put do vrata zakopčana. Pružila mi je ruku i čestitala na položenom ispitu.
Pouka: Kondome uvijek drži u autu!