Dragi mama i tata,
Otkako sam došla u Beograd studirati, sam se ulenjila u pisanju i žao mi je da vam nisam vec i pre pisala. Imam puno novosti. Predlažem vam, da lepo sednete pre nego nastavite s citanjem. Ne smete citati dok ne sednete, u redu?
Ovde mi je lepo. Fraktura lobanje koju sam imala, kad sam skocila kroz prozor sobe, jer je izbio požar, je zacelila. Samo sam dve nedelje bila u bolnici i sada vec dobro vidim, glavobolje imam samo povremeno. sreca, da je moj skok kroz prozor video dežurni na obližnjoj benzinskoj pumpi i odmah je pozvao lekare i vatrogasce.
Bio je vrlo ljubazan i posetio me je u bolnici. Po povratku iz bolnice nisam imala gde otici (soba je bila potpuno izgorela), pa me je pozvao kod sebe. To je vrlo prijatna soba, iako je u podrumu. On je vrlo dobar momak i nas dvoje smo se ubrzo zaljubili i planiramo vencanje. Datum još nismo odredili, iako bi vencanje bilo pre nego sto se bude videlo, da sam trudna. Da dragi roditelji, trudna sam.
Znam koliko želite, da imate unuke i da njima podarite istu pažnju i ljubav kao što ste je meni, kad sam bila dijete. Datum vencanja još nismo odredili, jer nismo mogli obaviti predženidbene krvne analize radi nekakve infekcije, koju ima moj dragi, pa sam je i ja dobila od njega.
Znam, da cete mog momka primiti u porodicu s otvorenim rukama. Iako nije školovan, on je vrlo ambiciozan. Naime, on nije belac i muslimanske je vere ali ja znam da to vama nece smetati.
Eto, sada, kad ste saznali sve te novosti, mogu vas utešiti, da nije bilo nikakvog požara, frakture lubanje, nisam bila u bolnici, niti nisam noseca, niti imam aids, niti momka uopste.
Istina je, da sam pala na ispitu iz matematike i fizike i moracu ponavljati godinu. Želela sam samo da vidite cinjenice u pravom svetlu.
vaša draga kći