Dragi gospodine TaškoBL, inače ne reagujem na nekonstruktivne kritike, ali me Vaša zaista uvrijedila, i stoga Vam se ovako obraćam. Nije mi svojstven ovaj forumski oblik komunikacije, pa će ovo biti moj prvi i posljednji post. Sve što biste eventualno htjeli odgovoriti, uradite to preko privatnih poruka, da ne kvarimo ovu krasnu temu.
Razlog zbog kojeg sam uvrijeđen? Ja sam izvođač, autor teksta i muzike ovog "muzičkog bisera", i jako mi smeta što ste uvrstili moju pjesmu u istu kategoriju sa pjesmama cijenjenog Ekrema, Vendi, Stoje, i ostalih, pa makar to bilo Vaše lično mišljenje. Priznajem, muzika je jednostavna, naslušanijem uhu dosadna, čak glupa, ali na tekst sam jako ponosan.
Pjesmu je dosad čulo na hiljade ljudi, na Balkan radiju, na nastupima uživo (AKT Alija Sirotanović, AKT je skraćeno za Anti - Kulturni Teatar, slobodno progooglajte) u KSB - u, Domu mladih, itd. Svaki put je (sad se već hvalim) izazivala smijeh. Izazivala je smijeh ljudi koji su u tekstu prepoznali sarkazam, kritiku i sprdnju na račun ljudi koje srećemo svaki dan. Ako niste prepoznali ništa od navedenog, ili ste jedan od onih koji zadnji skontaju kad se priča vic, ili pripadate onoj populaciji o kojoj pjesma govori, pa ste se malo osjetili prozvanim.
Druga stvar! Da, ta divna, dobro poznata banjalučka ksenofobija! Imate pravo: Mi jesmo "provincijalci" (osim jednog člana, njemu je i čukun čukun deda rođeni Banjalučanin, ali to nije bitno, i njemu je tekst smiješan. Ne dedi, već drugu članu!), ne baš "Prevoj-Rudo-Cajnice-Omarska-Nekazabituhercegovini", ali ste blizu. Ima nas petorica, i svi smo u Banja Luci oko 15 - 17 godina (ne u zbiru). Jedan od nas je profesor Istorije, jedan diplomirani psiholog, dvojica studenata, jedan od nas Vam daje tačan broj kad nazovete 1185...
Treća stvar! Sad kad sam razjasnio ko smo i šta smo, da Vam kažem još nešto. Ja ne mrzim Banja Luku! Volim svaku njenu (koliko god ovo patetično zvučalo) ulicu, zgradu, drvo, taj Vrbas u kojem se i sam kupam, volim ljude... Banja Luka je MOJA koliko i VAŠA.
Eto, pokušao sam Vas ubijediti da niste u pravu! Ako ste voljni, možete i vi meni pokušati dokazati da niste, kako bi se to internet žargonom reklo, običan TROLL! Čak možete i kafu popiti sa ekipom. Možete biti gost u našoj radio emisiji. Ozbiljan sam.
Zato, gospodine TaškoBL, ubuduće prije nego što požurite da na forumu iskažete svoje mišljenje o nečemu, imajte na umu da to mišljenje treba nečim i potkrijepiti.
Pozdrav
|