|
Ljetuju dvije picajzle u Spaniji...
I jedna se kupa,zeza,ludilo,a druga se skupila na plazi i smrzava se od zime.Polako je groznica hvata i ima temperaturu.
Pita je ova sto se kupa:"Koji ti je?Sta se smrzavas,pa ljeto je?!?!?!"
Ova druga ce(dok cvokoce zubima):"Ma pusti me doputovala sam u brkovima nekog motocikliste pa sam se prehladila."
I prva pocinje da joj objasnjava:"Eeee,sestro,drugi put kada budes htjela da putujes na more,ti se lijepo zavuci u zenske gacice i tamo toplo milina,prava divota,ima da okom trepnes i eto te na moru." .........
Naredne godine na ljetovanju opet se nasle iste dvije picajzle i ponovo ova koja se kupala,opet se kupa,a ova koja se smrzavala,opet se smrzava.
"Kupacica" je gleda pa ce iznervirano:"Jesam li ti lijepo rekla prosle godine kako da doputujes na more?Sto me nisi poslusala???Ccccc..."
Ova koja se smrzava ce:"Ma pusti me,nije mi ni do cega,nemoj mi jos i ti prigovarati.Lijepo ja udjem u zenske gacice i meni bilo toliko lijepo da sam se uspavala... ali kada sam se probudila,ja opet u brkovima motocikliste!!!"
ZASTO DINO RADJA,AKO JE GORAN KARAN???
Gori kuca i iz kuce istrcava zena vristeci:"Joj izgori beba, joj izgori beba!"
Cuo to jedan covjek i utrci u kucu,ali vrlo brzo istrca,bez djeteta.
Opet zena zajauka:"Joj izgori mi beba!"
Na to ovaj covjek ponovo utrca u kucu i ponovo istrca i opet bez bebe.
To se ponovi i treci put.
Kad zena zakuka cetvrti put on joj ljutito rece:"Sta se deres tu bezveze,kad sam je vec tri puta okren'o."
Poradja se Muji zena.Posto je bilo kasno da je vozi u bolnicu zovne on doktora da dodje kuci.
Stize doktor sav zadihan:"Gdje ti je zena?"
"Evo je u sobi" - uplaseno ce Mujo.
Doktor udje i zatvori vrata.Nakon 5 minuta izlazi doktor i pita:"Imate li kakav veci noz?"
Mujo sav pretrnu,konta kakav noz,sta se zbiva,ali ode u kuhinju i donese doktoru najveci noz koji je imao.
Nakon 5 minuta opet se pojavljuje doktor i pita:"A imate li kakvu zeljeznu polugu ili tako nesto?"
Mujo se prepao,zeludac mu se okrece,ali nadje on i polugu i dade je doktoru.
Doktor odlazi s polugom u sobu,ali nakon 5 minuta izlazi opet i pita:"A da nemate slucajno sikiru,malo vecu?"
Mujo,vec histerican,poludio,dreknu:"Govori covjece sta mi je sa zenom,sta joj to radis unutra?"
Na to ce doktor:"Ma sa zenom je sve u redu,ona je dobro,samo ja ne mogu svoju torbu da otvorim."
Kako prepoznati Hercegovku?
-Sprijeda Grude,odzada Siroki Brijeg,a u glavi Posusje.
Sjedi student u menzi i gleda gubavca kako ide od stola do stola.Na kraju dodje i do njegovog i upita:"Htjeo bih da jedem,ali mi niko ne da da sjednem za njegov sto,a slobodnih nema.Da li bi ovdje mogao da jedem?"
Student rece da nema problema.
Nakon par minuta na studentovom licu izraz zgrazanja,suzdrzava se da ne povrati.Na to ce gubavac:"Vidim ja da smetam,odoh..."
Student:"Ma ne smetas,sve je u redu,samo ti sjedi i jedi."
Nastave oni jesti.Gubavcu otpadaju komadi mesa u hranu...
Odjednom student sav pozeleni u licu,muka mu,umalo da povrati.Gubavac ustaje i govori:"Ma vidim ja da smetam,razumijem ja,odoh."
Student opet govori gubavcu da sjedne,da je sve u redu,da nije on kriv.
Nakon 5 minuta studentu na licu izraz gadjenja,pokusava da se suzdrzi - muka mu,ali na kraju ipak povrati.
Gubavac tuzno:"Ja sam za sve kriv,izvini,nisam trebao sjesti..."
Na to ce student:"Ama nisi ti kriv covjece nego ovaj iza tebe sto ti umace hljeb u ledja!"
|