http://www.vecernji-list.hr/newsroom/za ... 4/index.do
LJEPOTICA I ZVIJER
Izgubivši se u šumi, Ruskinju Oksanu Terletskaju otelo nepoznato biće
Postala žena čudovištu nalik na orangutana
Ruska djevojka Oksana Terletskaja punih je godinu dana živjela s tajanstvenim čudovištem nalik na orangutana kojemu je dala ime Tang. Potvrdila su to trojica ruskih psihijatara koji su s Oksanom razgovarali nakon što je uspjela pobjeći od zastrašujućeg bića. Nakon što se posvadila s dečkom, devetnaestogodišnja Oksana zaputila se u šumu u blizini St. Peterburga te se nakon višesatne šetnje izgubila. Začula je neobično mljackanje u blizini, pomaknula grane i ugledala golemog dlakavog stvora.
Došao je do mene i počeo me njušiti i trljati se o mene. Uhvatio me i strgnuo mi odjeću. Prestravila sam se misleći da će me ubiti. No, nastavio me njušiti, a kad je nosom prešao preko mojih prepona, počeo je glasno mrmljati te se bacio na mene. Zarobio me u svom brlogu i postala sam žena čudovištu ispričala je Oksana psihijatrima u umobolnici.
Donosio joj je jaja, sirovo meso i voće, a strašan seks s tom životinjom bio je svakodnevno mučenje. Nakon više od godinu dana, kako prenosi strani tisak, proljetos su izišli iz brloga i, šetajući po šumi, Oksana je iskoristila trenutak Tangove nepažnje te počela trčati. U blizini je začula ljudske glasove i zavapila neka joj pomognu.
Nakon što se vratila kući, Oksanu su roditelji, ne vjerujući u ono što im je ispričala, poslali u umobolnicu. Poslije višemjesečnih razgovora psihijatar Nikolaj Bojarčuk potvrdio je da je djevojčina priča istinita, a s tim su se složila i dvojica njegovih kolega. No, Oksana je nestala iz umobolnice.
Nije htjela jesti niti piti i sporo se oporavljala. Jedne noći nestala je iz bolnice. Netko je golim rukama raširio metalne šipke na prozoru i odveo je, a djevojka koja je s njom dijelila sobu kazala je da je vidjela zastrašujuće čudovište koje je zgrabilo djevojku kazao je dr. Bojarčuk i dodao kako se za Oksanom još traga. (zod)