Otišli Šerlok Holms i dr Votson na višednevno pecanje. U neko doba noći probudi se Šerlok i reče Votsonu: • O, dragi Votsone, pogledaj ovo noćno nebo nad nama i reci mi šta zaključuješ? • Pa, sa astronomskog stanovišta, vidim nebrojeno mnogo zvezda. Sa meteorološkog stanovišta po čistom zvezdanom nebu vidim da će sutra biti vedar i sunčan dan. A sa religiozne tačke gledišta uviđam koliko je Bog veliki i koliko smo mi sitni pred njim. Na to će Šerlok: • Pogrešno, moj dragi Votsone, sasvim pogrešno. Neko nam je drpio šator...
Svađaju se muž i žena oko para, pa žena kaže mužu: • Ti sve pare potrošiš u kafani! • A ti daš 500 evra na šminku! • Ja se šminkam da bi ti bila lepa. • Pa i ja pijem da bi mi ti bila lepa!
Oženio se Crnogorac, pa počeo da zapostavlja svoje bračne dužnosti. Žena se požali prijateljici i zatraži savet. Ova joj predloži: • Kupi crni donji veš i probaj da ga zavedeš. Ova je posluša i kupi crni donji veš. Uveče, kad je muž legao u krevet i počeo da čita novine, žena počne da se mazi pokušavajući da mu skrene pažnju na sebe. Posle izvesnog vremena, Crnogorac odloži novine, pogleda crni grudnjak, pa kaže: • Ako je umro striko Savo, odma' mi reci jadna, nemoj mi tu okolišavat'!
Došla žena kod popa da se ispovedi: • Popo, znate, prevarila sam muža... • Iščitaj 5 očenaša i biće u redu. • ... ali 3 puta... • Dobro, onda 3 puta po 5 i pazi malo šta radiš. • Ali popo, ja sam i pušila duvan. • Uf, pa jel' čuvaš ti svoje zdravlje? Ček' da se konsultujem sa Protom kol'ko sad da ti dam... Ode on kod Prote: • Jel'te, Proto, ovde je jedna grešnica što puši, kol'ko da joj dam? • Ne daj kurvi više od 200 dinara!
Došao Ciga kod sudije da se razvede od Ciganke: • Da m' razvedeš od ovu Ciganjku, drug sudija! • Ali, čekajte, vi znate da je brak svetinja i da bi trebalo da još malo razmislite. - odgovori sudija. • Ma, da m' razvedeš drug sudija, kad ti kažem. Ne mogu da gledam više ovu Ciganjku... • Ali, molim vas, razmislite još malo - kaže sudija. • Drug sudija, jel' ti čuješ šta t' ja kažem? Da m' razvedeš, i tačka! • Pa dobro, kad ste toliko navalili, hajde dobro, smatrajte da ste razvedeni - reče sudija. • Joj, fala ti drug sudija! Izlaze Ciga i Ciganka iz sudnice, dođu do vrata i Ciga se vrati da još nešto pita: • A, drug sudija, jel' sad to znači da više nismo i brat i sestra?
|