Dragi Mama i Tata
Proslo je 5 mjeseci kako sam otisla na faks.Nisam vam do sada pisala,i jako mi je zao zbog toga.Evo svih novosti koje su se dogodile do danas,ali prije nego sto pocnete citati, molim Vas sjednite.Nemojte citati prije nego sto sjednete!...Dobro???
Dakle,sada sam prilicno dobro.Fraktura lobanje i rane koje sam dobila kada sam skocila kroz prozor moje spavaonice u studentskom domu dok je u zagradi bjesnio pozar,nedugo nakon mog dolaska ovamo,su vrlo dobro zacjelile. Provela sam samo tri sedmice u bolnici i sada vidim gotovo normalno i glava me boli samo tri puta dnevno.
Srecom pozar i moj skok je vidio radnik na benzinskoj pumpi i odmah je pozvao vatrogasce i hitnu pomoc.On me takodjer posjetio u bolnici,i kako nisam imala gdje spavati jer je moja soba izgorjela,ponudio je da dijelim njegov stan sa njim.Iskreno govoreci to je doslovno podrumski stan,ali nekako je sladak.On je vrlo drag djecko i mi smo se jako zaljubili,i planiramo se vjencati.Nismo jos odredili tacan datum,ali bice prije nego sto se pocne primjecivati da sam trudna.
Da,dragi moji,trudna sam. Znam koliko se unaprijed radujete sto ce te postati djed i baka,i znam da ce te mom djetetu pruziti jednaku ljubav i paznju koju ste pruzali meni kada sam bila mala.Razlog zbog kojega odgadjamo vjencanje je sto moj dragi ima manju infekciju koja nas sprjecava da napravimo taj cin,jer stalno idemo na pretrage.Da i ja sam je nepazljivo dobila od njega.To ce se uskoro rijesiti pomocu injekcija penicilina koje svakodnevno primamo.Dakle taj sifilis i nije neki problem...
Znam da ce te mog dragog primiti u porodicu rasirenih ruku.On je drag i iako nije skolovan veoma je ambiciozan.Takodje,iako je druge rase i druge religije,znam da vam vasa tolerancija nece dozvoliti da vas smeta cinjenica da je on malo tamniji od nas.Sigurna sam da ce te ga voljeti jednako kao sto ga ja volim.Njegova je porodica dobra,iako sam cula da mu je otac krijumcar oruzja u selima u Africi odakle je i on rodom.Ali tamo je to gotovo normalno...
To je bilo to sto se dogadjalo u proteklih 5 mjeseci!
Eh,a sada,kada sam dosla do sadasnjosti,zelim vam reci da nije bilo nikakvog pozara,da nisam imala frakturu lobanje niti druge povrede,da nisam bila u bolnici,nisam trudna,nisam zarucena,nemam sifilis i nema nikakvog crnca u mom zivotu..........ali ipak,pala sam na dva ispita,a jedan ispitni rok preskocila ........... i .............htjela sam da to sagledate iz prave perspektive.
Vasa voljena cerka
<font size=-1>[ Poruku promijenio/la: ventilator dana 15.04.2002. 14:02 ]</font>