Mužclassic
Dok su jos pod mojim krovom, nece izlaziti i ostajati do dva iza ponoci! A ako se ne slazes s tim, mozes fino i ti sa njima prnje pod ruku, pa selit odavde!
Borac za jednakost spolova
Oboje radimo - znaci oboje odlucujemo, ucestvujemo u odgoju djece, nabavkama. Recimo, meni je ujutro usput da odvedem djecu u vrtic i da ih pokupim poslije. I nije mi tesko, zaista. A njoj je opet na ruku da prodje pored Merkatora i da obavi kupovine. Nezgodno je sto imamo samo jedan auto, ali vaznije je da djecica ne hodaju po hladnoci, a pivi i kiseloj nista nece faliti.
Brižan & nježan
Imas temperaturu? Pa sto si ne napravis caj, ljubavi?
Hajmo na skijanje, to mozes ispeglati i kad se vratimo.
Pa ti si ovo sve sama donjela sa pijace? Sto si ne kupis onu torbu sa tockicima, sto sve zene vuku?
Metrosexual
Najgore mi je kad uzme moj brijac! Ej, poludim na to. Ja pazim koji za sta koristim, a njoj je sve isto - uzme mi onaj za noge i koristi ga za bikini, mislim - fuj!
Humorista
Vidi mi zene sto je zgodna! Ali ako nastavi ovako udarnicki po baklavama, onda cu imati dvije zgodne - 2 in 1.
Ljubavi, te hlace pucaju na tebi. Znas da to govorim zbog tebe, meni si udobnija debela.
Vide ti se sijede, vide se i gotovo. Hocel' raja reci da si sa sinom izasla?
Au, masala, sto su se rastegle te pruge preko dupeta.... Al' neka dupeta, da njega nema ne bi se znalo sta je ozada, a sta naprijed.
Mužprvo lice mnozine
Bili smo na ultrazvuku
Kupili smo trudnicku haljinu
Nasli smo fantasticne cipele!
Bili smo kod frizera
Rodili smo!
/ Eh, kad mi bude rekao "dojimo", mislim da cu se prestati druziti sa njima...
Mužtrece lice jednine
Ma ja nesto i ne volim more, ali ona insistira
Ne znam boga mi gdje to stoji, to ona negdje skloni, pitaj nju
Kad ona vozi, boga mi, ja idem radije sam tramvajem
... Tata, tata, ona me udarila. Ne kaze se "ona", nije pristojno!...
I sta ono rekoh?
/ Mozes provesti mjesec dana sa njim, neces saznati da "ona" ima neko ljudsko ime
Muž
Ih, dok ja to tebi objasnim, prodje utakmica!
I sta te boga ti to interesuje, hoces to ti slijedeci put sama Windows instalirat' Da i to vidim...
Duso, ja se tebi ne petljam u to sta ces kuhati i kako, ti mene pusti da ja ispunim papire za banku, ok?
Ma ovo nista ne radi, a k'o fol popravili! Majke mi, i ti bi to bolje napravila!
Eh, vidi ga, sunce tatino - pametan na tatu, i .... i .... plavokos na mamu
|