Kako zive programeri
- Ma zanima me kako zive profesionalci programeri, mislim kakav zivot imaju, jer bi se mogao i ja time baviti ... ne znam, ako covjek nema zbog posla vremena za sebe, prijatelje i obitelj onda je bolje da ne bude programer, ... mozda sam u krivu, mozda ima programera koji uspijevaju i jedno i drugo, ako ih ima volio bi da se jave malo i iznesu svoj zivotne price.
- Zivotne price?
Evo, ja tipkam da bih prezivio vec 12 godina i mogu ti reci da sam sasvim zadovoljan. Jest da dosta radim, ali zato svaki dan izmedju 19:30 i 20:00 mogu odabrati da ne gledam dnevnik nego to vrijeme proglasiti slobodnim! U nedjelju cak mogu otici s posla 2 sata ranije, u 22:00.
Istina, na lijevo oko mi je vid 60% slabiji od normalnog, ali zato na desno ne vidim nista, pa kuzim da mi je ovo lijevo jos sasvim dobro. Kicma mi se iskrivila i trpim teske bolove nocu, ali jedan moj poznanik, ne-programer, je imao automobilsku nesrecu, moze micati samo usima, tako da opet vidim da ima i ljudi kojima je gore nego meni.
Zenio sam se (i rastavljao) 3 puta, sve tri sam upoznao preko chata, s tim da sam trecu prvi puta vidio na svadbeni dan. Sveukupno sam u braku proveo 47 dana, a svoju trecu suprugu sam umalo i povalio, tako da mi se ni tu nema sto prigovoriti.
Ponekad uspijevam dogovoriti kakav blind-date, ali se cesto ispostavi da je mojih 170 kila problem - ne zato jer se to damama ne svidja, nego zato jer vecinom ne uspijevam proci kroz vrata birca gdje je spoj dogovoren.
U dva sam se navrata pokusao baviti i sportom, ali se pokazalo da mi ni bela ni "covjece ne ljuti se" ne leze bas, pa sam od toga digao ruke.
Sto se prijatelja tice, imao sam ih dosta dok sam radio program za stampanje ZET-ovih karata, pa sam dijelio viskove. Sad su se svi zametnuli negdje, bit ce da i oni imaju puno posla.
Na poslu imam besplatnu kavu (secer moram donijeti svoj), a 2-3 puta godisnje gazda se zabuni pa nam donese i bocu coca-cole. Placu, koja je tri puta veca od hrvatskoga prosjeka, dobivam 4 puta rjedje od tog istog prosjeka, pa bi to valjda bilo jedino polje na kojem se ne mogu bas pohvaliti. Neka, mnogima je puno teze ...
Nadam se da sam uspio razbiti tvoje predrasude o programerima.
_________________ Ako ľelią - moľeą
Ako moľeą - znam da hoćeą
A ako hoćeą - ąta da ti radim
Sem da ti kaľem - ne udaraj me nisko...
|