- Zasto bio u Crnoj Gori zemljotres?
- Kad je uzeo Crnogorac lopatu u ruke zemlja se pocela smijati.
Na takmicenju bacanja cekica u dalj, nevjerovatno ali stvarno, Crnogorac baci cekic duplo dalje od predhodnika. Pitaju ga novinari:
- "Dobro, pa kako ste uspjeli da bacite tako daleko."
- "ALAT STO DALJE OD MENE!!!"
- Kako dva Crnogorca peru auto?
- Jedan drži spužvu a drugi vozi auto naprjed-nazad.
Trazio Crnogorac posao. I kaze ti on:
- "Daj mi neki poso, al' da nista ne radim."
I tako ti on nadje poso portira na groblju. Nakon 2 dana dadne on otkaz. Kaze mu otac:
- "Sokole sto dade otkaz, jadan nebio?"
- "MA JEBEM TI TAKAV POSO SVI LEZE, JA JEDINI RADIM!"
Kako je Crnogorac postao lijen?
Reko mu Bosanac:
- "Sjedi da ti objasnim."
Kad Hrvat Srbinu kaže brate, kad Slovenci piće plate, kad se Crnogorci posla late, Makedonci dobiju veće plate, i kad sve to Bosanci shvate biće opet SFRJ brate.
Ide Crnogorac sa curom preko mosta i kaze joj:
- "Odje se jedna zbog mene bacila."
Ona ga pita:
- "Jel iz depresije?"
- "Nije jadna. Iz Nikšića."
Srela se tri morska psa u Jadranu.
Prvi:
- "Jučer sam kod talijanske obale pojeo nekog digiča. Tako je bio žilav da čitav dan imam grčeve."
Drugi:
- "Ma nije to ništa. Ja sam prošli tjedan zalutao u Kotarski zaljev i pojeo nekog Crnogorca. Eto već pet dana serem samo neka odlikovanja i kubure."
Treči (sav blijed):
- "Ma i to je ništa. Ja sam u okolici Neuma pojeo nekog Hercegovca. Toliko mu šuplja glava da već mjesec dana ne mogu zaronit. Izgleda da ću se morat prekvalificirat u dupina."
Zovu Crnogorca na proslavu 20-godisnjice mature, a on kaze:
- "Pa gde sad u sred ispitnog roka !"
- Sta dobijete kad ukrstite Talibana i Crnogorca?
- SMRTONOSNOG PUZA.
Dosli Crnogorac, Srbin i Bosanac na zeljeznicku stanicu. Ali tek sto su dosli, voz krene i oni pocese da trce za njim. Crnogorac odmah odustane, ubrzo za njim i Srbin, jedino Bosanac uspije da udje u voz. Vracaju se ova dvojica i jedan posmatrac ih stane zezati.
- "Je li, kako onaj uspije, a vi ne?"
- "Ma pusti budalu, on dosao samo da nas isprati."