O brisanju teme ću još razmisliti ali ne zbog upućenih kleveta jer se toga ne bojim već zbog iznošenja ličnih imena što predstavlja kršenje pravila foruma. U krajnjem slučaju možda tema ostane a budu samo obrisana imena. A možda sve ostane ovako kako je. Još ću vidjeti.
Ovo sve je sa jedne strane i žalosno a i smiješno, ja sam se smijao čitajući neke stvari. Pa ljudi ovo je kao da smo u filmu i to u komediji, ustvari tragikomediji. Samo ko će se posljednji smijati a ko čupati kosu to ćemo tek vidjeti. Više puta sam rekao i sad ću reći: sve ovo je dosta zabavno sa neke strane, ova tema bi ako ostane mogla poslužiti i kao svjedočanstvo nečega, za naredno vrijeme.
A sad da se malo osvrnem na ono što je napisano
Mr. Simpson je napisao:
Mislim da je interes svakoga ko cita tekstove na ovim stranicama da sazna istinu o tome sta ti ljudi rade i u sta vjeruju, a onda neka svako za sebe donese zakljucak o njihovom psihickom i duhovnom zdravlju
Isus Hrist je rekao nešto što se ovde može dobro primijeniti "po plodovima njihovim poznaćete ih" pa neka drugi sude o aharonu, meni, Simpsonu, Maran Ati i ostalima po našim plodovima a plodovi lične duhovnosti se nekim dijelom vide kroz ono što pišemo. Sa druge stane ko se želi povoditi samo za klevetama u kojima ima i tačnih i netačih informacija ali totalno pogrešnih zaključaka to je već njegov problem i lijepo govori o njegovom duhovnom i ljudskom nivou. Iznijeti određene informacije i onda izvoditi proizvoljne zaključke kako nekome paše može biti vrlo pogubno. Kao kad vidiš osobu koja nekome injekcijom daje lijek i počneš vikati na sav glas "ljudi eno onaj ubi čovjeka, daje mu neki otrov...ljudi nedajte ubi čovjeka..." A kad se prije ili kasnije sazna da to nije bio otrov nego lijek onda će onaj koji je to vikao u najmanju ruku biti javno osramoćen, postiđen, možda i tužen za klevetu pa onda i kažnjen itd.
Dakle neka drugi zaključke donose prema onome što izlazi iz nas kroz ono što pišemo a ne kroz klevete. I isto tako neka drugi donose zaključke o tebi Simpsone i Maran Ati na osnovu onoga što pišete.
Citiraj:
a kako sam cuo tu stanuje i Goran - aharon
Netačno
Citiraj:
Ta lokacija je za njih veoma vazna, jer oni najozbiljnije vjeruju da su Adam i Eva zivjeli na tom mjestu gdje je danas plavi neboder!
Alo dečko...Adam i Eva živjeli na prostoru na kom se nalazi neboder?!?
Pa ko bi to nazvao Rajem ako su živjeli na nekih 20 ili 30 kvadratnih metara?!?
I ti si povjerovao u tu besmislicu??
Adam i Eva su živjeli u Edemskom Vrtu koji se prostirao Balkanom, prostirao se preko SFRJ a centar mu je bio na području današnje Banjaluke. To je bio velik prostor. A o svemu ovome su i drugi pisali i do ovoga su i drugi došli. Nešto o tome imaš ovde na temi koja se zove "Svijet je rođen na Balkanu". A nedavno je o tome pisano i u štampi. Na toj temi sam rekao a i sad ću reći da nije nepoznato da se Dunav u drevna vremena zvao Fison a ti pogledaj pa vidi da je Fison jedna od rijeka koje su tekle kroz Edemski vrt kako piše u Svetom Pismu.
Citiraj:
Hricak kao vodja grupe tvrdi za sebe da komunicira sa Bogom, tj. "cuje glasove"
Hm...a kakav ti dokaz imaš da to nije tačno? Ko po tebi može da komunicira sa Ocem Nebeskim? Samo neki pravoslavni episkopi ili drugi od vaših? I odmah da ti kažem da bih te ovo pitao
nevezano za Petra, to tvoje izrugivanje da obični ljudi (koji ništa nemaju sa pravoslavnom crkvom) mogu imati takav duhovni nivo i Božiju blizinu da mogu sa Njim kontaktirati preko impulsa, vizija, je smiješno, neosnovano i potiče iz čistog neznanja i zablude. Mnogi ljudi dobijaju vizije, i ti si ih vjerovatno dobijao samo ih nisi svjestan, nisi ih prepoznao. Svi ljudi izvode nesvjesne astralne projekcije u snovima. Da si se želio informisati o ovome mogao si. A kako da se informišeš kad ti ni Sveto Pismo ne čitaš onoliko koliko čitaju oni koje klevećeš? Mnogo ljudi dobija vizije samo ih često nisu svjesni, ja sam na forumima upoznao osobe koje su imale vizije i kojima se desilo baš onako kako su im vizije unaprijed rekle. Ti se izruguješ nekim sasvim normalnim stvarima!!! Valjda zbog zavisti što ti nisu u stanju imati ono što imaju oni koje klevećeš.
Citiraj:
Svako u njihovoj grupi je toboze necija reinkarnacija
Svako na svijetu je nečija reinkarnacija. Osim onih koji žive svoj prvi život na Zemlji ali vjerujem da takvih nema puno.
Citiraj:
To je za sve radoznale rjesenje misterije, tj. odgovor na pitanje: na sta aharon (a vjerovatno i Vader) misli kada kaze da pred Banjalukom stoji velika duhovna buducnost
Nije to rješenje misterije. Ima još mnogo toga. Daleko si ti od rješenja.
Citiraj:
i da ce se "mnogi iznenaditi".
O da, mnogi će se iznenaditi. Možda baš posebno nakon ove teme.
Citiraj:
Logicno da covjek tako pise kad vjeruje za sebe da je reinkarnacija Mojsija i svetog apostola Pavla.
Logično je da kad neko nekoga ne može uopšte da podnese kao ti aharona i mene pa kad čuješ nešto o nama što tebi izgleda loše u to bez ikavog ispitivanja i provjere odmah povjeruješ
jer ti je tako milo i uklapa ti se u koncepciju i daje ti egoistični osjećaj zadovoljstva "evo bio sam u pravu, stvarno su takvi".
No nisi čitao da je jedna duhovna osoba rekla:
"Nemoj govoriti neistinu iz ličnog interesa ili da bi impresionirao ljude. Ne govori riječi koje izazivaju podjelu i mržnju. Ne širi vijesti u koje nisi siguran. Ne kritikuj i ne osuđuj stvari za koje nisi siguran da su se dogodile."
A ista duhovna osoba je rekla i ovo:
"Nemoj misliti da je znanje koje sada posjeduješ nepromjenljiva, apsolutna istina. Izbjegavaj da budeš skučenog uma i vezan za način na koji sada vidiš stvari. Uči i upražnjavaj nevezivanje za gledišta da bi bio otvoren za stavove drugih. Istina je u životu, ne u pojmovnom znanju. Budi spreman da učiš kroz cijeli život i da stalno posmatraš šta se zbiva u tebi i u svijetu."
Citiraj:
Rece mi da nema dokaza
Naravno da nema dokaza. A kad nema dokaza onda ovde vidimo će pravoslavci izvoditi svoje zaključke da im se uklope u koncepciju da bi mogli klevetati one sa kojima se ne slažu. Ova tema mnogo više govori o vama neko o nama.
Citiraj:
Hricaka je privodila i policija, ali posto u nasoj zemlji nema zakona za borbu protiv sekti i dalje je na slobodi
U zemljama koje se smatraju razvijene i demokratske postoji sloboda vjere.
Nije on na slobodi zbog toga što nema zakona protiv sekti već zbog toga što policija kao ni ta osoba koja ti je dala ove podatke nije imala nikakve dokaze pa po svim pravilima takva osoba se pušta. Nije sramota biti oklevetan i pod istragom ako sa istragom utvrdi da nema baš nikakve istine u klevetama. To sa druge strane jeste sramota za one koji klevete šire i one koji u njih povjeruju bez ispitivanja jer im to tako odgovara, uklapa im se u koncepciju.
Ti si iskonstruisao određeno mišljenje i sad prihvataš zdravo za gotovo sve što je u skladu sa tim mišljenjem. Ovo mnogo govori o tebi.
Citiraj:
Prisla je Pravoslavnoj Crkvi, pokajala se
Jesi li siguran da se pokajala? Otkud ti ili neki tamo sveštenik možete znati da se neka osoba iskreno pokajala? Ne možete znati. To samo govori koliko vi nemate učešća u pokajanju. No ta osoba koja se vjerovatno zove Branka da li se pokajala samo prije desetak godina ili se kaje i sada?
Citiraj:
Sastanci kojima je prisustvovala su se sastojali iz citanja Svetog Pisma a zatim molitava.
A ovo su izgleda po tebi odlike destruktivnih sekti: da se na sastancima čita Sveto Pismo i mole molitve?!?
Ma kako se samo usuđuju čitati Sveto Pismo i moliti se Ocu Nebeskom! Blago vama takvima.
Citiraj:
Za te molitve kaze da je ocigledno da one nisu zaista upucene Bogu
Aharon ti je lijepo rekao da Otac Nebeski zna kome su molitve upućene i kave su to molitve.
Ovo je stvarno smiješno, vi imate molitve upućene nekim "svetiteljima" kojima se molite da posreduju za vas kod Boga i time
direktno kršite učenje Novog Zavjeta u kome jasno piše:
"Jer je jedan Bog, i jedan posrednik Boga i ljudi, čovjek Hristos Isus" (1. Timotiju 2,5)A pored toga nigdje nije rečeno da se molimo svetiteljima i Hrist je učenike učio da se mole Ocu Nebeskom a ne svetiteljima ni Mariji.
I ti takav koji kršiš učenja Novog Zavjeta nama nešto pričaš o molitvi o kojoj nemaš pojma jer si tako čuo od Branke i odmah joj povjerovao samo zato što ti je bilo milo da joj povjeruješ da bi mogao ovde da iznosiš lazne optužbe bez pokrića. Budi siguran da naša molitva nije upućena tamo nekim svetiteljima.
Citiraj:
parapsiholoske sposobnosti: telepatija, moc astralne projekcije i jos neke tipicne okultne "vjestine" koje se dobijaju djavolovom pomoci.
No comment
Citiraj:
Tacno, prekrsio sam pravila foruma, ali mislim da je opravdano
Prekršio si ti pored forumskih i pravila Oca Nebeskog a da li je to opravdano ili nije će On riješiti sa tobom.
Citiraj:
Ako covjek objavljuje na Internetu nekakvo "ucenje"
Šta ima loše i destruktivno u onome što smo pisali aharon i ja?
Šta reći o vašoj "toleranciji" prema drugim vjerama i ljudima koji vjeruju drugačije od vas koji su svi po vama manji u Božijim očima od vas "jedinih ispravnih" i čak možda idu u propast jer nisu pravoslavci?
Neka oni koji ovo čitaju uporede to i ostala pitanja o kojima smo se suprotstavljali pa neka sami vide šta više ima smisla, neka oslušnu šta im srce govori.
Citiraj:
i tako vrbuje ljude
Laž. Nema vrbovanja. Vrbuju oni koji hoće da se drugi priključe njihovoj organizaciji kao npr. pravoslavna "crkva". Mi smo ovde kroz pisanje samo pozivali na duhovnost i ništa više. Nikad nismo pisali da se neko priključi nama i da se druži i bude sa nama. Sav naš kontakt sa drugima je preko ovih slova na forumu. Ja nisam želio fizički kontakt ni sa kim na forumu. Kako onda to može biti vrbovanje? Ovo što smo pisali je bio samo poziv na lični duhovni rad i to unajboljem slučaju duhovni rad bez uticaja bilo koje vjerske organizacije jer sve one nameću pravila i granice svog učenja izvan kojih se po njima ne smije izaći a gdje god ima strogih pravila koje te drže u umnom zatvoru tu nema prave duhovnosti.
Dakle o vrbovanju nema ni riječi.
Kod vas je već druga stvar.
Citiraj:
U Njemackoj ili Grckoj bi ljudi koji se bave ovakvim aktivnostima koje sam naveo bili uhapseni
I vrlo brzo pušteni zbog neosnovane optužbe.