Bio sam jutros kod gosn. Velimira Kevca, tačan kao sat, dolazi u 8h, ljubazan, prijatan.
Uputio me šta i kako, faktički mi dao besplatan pravni savjet.
Fora je da cifra nije velika, taj nov motor košta tačno ovoliko:
https://olx.ba/artikal/52031236Star je nepune dvije godine i očuvan, recimo da sad vrijedi 3000 KM.
Moje povrede koje nisam preuveličavao "vrijede" 1000 KM.
Kevac mi je to objasnio i zato nije preuzeo slučaj odmah nego me uputio u osiguranje štetnika (tog koji me udario) da prijavim štetu.
Popunio sam njihove formulare, fotokopirali su sve papire i dokumente koji su potrebni (vozačka, saobraćajna, alkotest, nalaz iz Urgentnog..) i sada čekam da dođu uslikati.
Kada sam pomenuo da sam bio kod Kevca, odmah su promijenili ploču - a ja sam bio jasan, ako ne dobijem koliko trebam dobiti, Kevac će angažovati svog vještaka i tužiti vas, pa vi vidite.
Da, rekoše mi da se čeka i zapisnik policije, da bude jasno ko je kriv, mada je ovdje očigledno ali mora se i to sačekati i onda ću dobiti ponudu.
Znam dalje kako to ide, žalim se ako nisam zadovoljan i tužakam se sa njima.. ali idemo polako.
Neko me je savjetovao da sam trebao odglumiti trzaj vratom, mučninu, povraćanje, znate ono, ali nisam takav da uzimam pare na izmišljenim povredama.
Trebam zahvaliti Allahu, Isusu, Šivi, kome god, što sam dobro prošao, a šteta na motoru koliko god da je velika, ipak nije u pitanju ogromna suma tako da se nadam da ću dobiti.
Meni je žao motora, u tome je fora.
@Blackrose Znači odmah nakon slikanja od strane osiguranja, ja mogu servisirati, popraviti i voziti motor, ali da čuvam račune i priložim osiguranju?
Ako je tako, to je ekstra, da ne moram čekati sedmicama da se završi sav proces, zapravo danas ne mogu adekvatno sjesti i voziti jer sam ugruvan, ali moći ću za par dana.
Dobra stvar je i da sam dobar sa vlasnikom/prodavcem motora, tako da mi on može srediti račun koliko treba.. ne pretjerati, nego koliko zaista treba.