banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 16:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1090 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 55  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2005, 14:12 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2005, 15:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2005, 09:34
kakve veze ima jeli neko u EU ili ne sa stanovista "boljeg zivota".Nisu ni Japanci u EU, ni Svajcarci ,Norvezani itd.ali zato oni rade ko stoka.Nema ispijanja kafa po citav dan i mlacenja prazne slame, semica,stela za posao itd, jednom rijecju nereda i nerada.U sred srijede sjedi 2000 ljudi samo u parkicu i piju kafu i nemaju para,svi se dotjerali, nasminkali,rekao bi covjek ovo su neke zvijezde ovdje,a kod kuce grah star tri dan za rucak.seru kako im je lose.Lako cemo mi u EU, ali kako da pokrenemo dupeta, iskorijenimo kriminal,korupciju,pobijemo politicare. to su problemi.sredimo prvo svoje dvoriste..
evo i Slovaci i Poljaci su u EU, i sta je bolje-nista.Kao da ce im svabe dati para zato sto su usli u EU ..boli njih uvo...arbeit burazeru..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2005, 15:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
zipp je napisao:
kakve veze ima jeli neko u EU ili ne sa stanovista "boljeg zivota".Nisu ni Japanci u EU, ni Svajcarci ,Norvezani itd.ali zato oni rade ko stoka.Nema ispijanja kafa po citav dan i mlacenja prazne slame, semica,stela za posao itd, jednom rijecju nereda i nerada.U sred srijede sjedi 2000 ljudi samo u parkicu i piju kafu i nemaju para,svi se dotjerali, nasminkali,rekao bi covjek ovo su neke zvijezde ovdje,a kod kuce grah star tri dan za rucak.seru kako im je lose.Lako cemo mi u EU, ali kako da pokrenemo dupeta, iskorijenimo kriminal,korupciju,pobijemo politicare. to su problemi.sredimo prvo svoje dvoriste..
evo i Slovaci i Poljaci su u EU, i sta je bolje-nista.Kao da ce im svabe dati para zato sto su usli u EU ..boli njih uvo...arbeit burazeru..

klap, klap od mene....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2005, 15:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
zipp je napisao:

Sa vecim dijelom ovoga cu se sloziti,a samo cu dodati da EU svojim novim clanicama donira velike pare za razne projekte. Znam to jer sam trenutno u Slovackoj i vidim sta se sve pravi i gradi od para EU,kao i koliko donacija imaju,mada ruku na srce cijene idu gore a plate su iste. Opet,Slovaci postigli veliki napredak u svim sferama zivota da bi usli u EU i sada su mnogo ispred nas , iako su bili svjetlosnim godinama daleko od Jugoslavije , ali takav je zivot ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2005, 15:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Ovo su rekli i mnogi prije...Kada mi dodjemo do faze da nas prime u EU,tada nam EU nece biti ni potrebna.Tada bi to bio samo korak nazad za nas.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jun 2005, 21:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Na http://www.monitor.hr je nedavno (nakon odbijanja evropskog ustava u Francuskoj i Holandiji) bila anketa

Što sad s EU?

Možemo odustati, ionako propada - 4492 glasova - 69.03 %
Trebamo se truditi da uđemo što prije - 1205 glasova - 18.52 %
Treba pričekati da vidimo - 810 glasova - 12.45 %

ukupno 6507 glasova

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jun 2005, 01:21 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
I meni se cini da je stabilnost EU jako, jako poljuljana. U svakoj zemlji clanici EU je standard losiji nego sto je bilo prije uvodjenja evra npr.

U Njemackoj je rekordna nezaposlenost od preko 5 miliona ljudi. U Austriji se svaki mjesec obara rekord nezaposlenosti. Cijene skacu, a plate su iste.

Zasto Norveska nece da prihvati evro? Nije joj potrebno, jer ima jaku ekonomiju.

Moja procjena je da ce se EU raspasti do 2015 godine.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jun 2005, 22:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

03.06.2005.
56% Nemaca želi povratak marke
Jedinstvena evropska valuta evro preživela je tri jaka udarca u poslednjih šest dana kao reakciju na najveću krizu Evropske unije u poslednjih pet godina. Prva dva udarca evru su zadali Francuzi i Holanđani odbacivši na referendumima Ustav EU. Treći i poslednji udarac usledio je posle izveštaja nemačkih medija da je vlada u Berlinu rešila da se distancira od jedinstvene evropske valute. Iako se evro juče na svetskim berzama menjao za 1,22 američka dolara, što je najniži nivo u odnosu na američku valutu u poslednjih osam meseci, prema pisanju magazina „Štern” vlada kancelara Gerharda Šredera planira da okrivi evro za probleme u ekonomiji, opadanje izvoza i rast nezaposlenosti. U oštroj kritici jedinstvenog monetarnog sistema „Štern” navodi da je vreme za „kršenje tabua” i priznavanje da je pre šest godina Nemačka ozbiljno oštećena odustajanjem od svoje nacionalne monete marke. Pod naslovom „Evro nas uništava”, članak ocenjuje da je jedinstveni monetarni sistem „jedna od najgorih ekonomskih grešaka Nemačke od 1945. godine”. Prema rezultatima najnovijih ispitivanja javnog mnjenja, 56 odsto Nemaca želi povratak marke. Vlada u Berlinu je oštro demantovala da je sastanak održan i da namerava da se distancira od evra. (Blic)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2005, 08:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Nedavni incident na trci Formule 1 (kada je većina takmičara iz protesta odbila da se takmiči), stalni skokovi cijena nafte koji sve učestalije prouzrokuju potrese svjetskih berza su vrlo ozbiljna upozorenja da bi kolaps i konačno možda i potpuna propast naftne industrije (a samim tim i svih drugih koje su u neposrednoj vezi s njom) mogao da uslijedi mnogo brže ne go što iko pomišlja.
Ne treba ni naglašavati šta bi to značilo za ono što se naziva "zapad" ali i sve ono što o njemu putpuno ovisi.
Stara je i poznata narodna izreka:"možeš kako hoćeš, ali ne možeš dokle hoćeš!"
To ograničenje "dokle" čini se da je već blizu.
Dakle, potrebno je da se što prije stekne nezavisnost o Zapadu njegovom ekonomskom sistemu, i to u što je većoj mogućoj mjeri.
Tako ćemo moći da zaštitimo sebe, a bićemo sposobni i da pomognemo njima (tj. onom što od "zapada" preostane), kada im ta pomoć bude potrebna.
Sjetite se samo izvsne poente filma "Dan poslije sutra" kada je američki predsjednik na kraju rekao (parafraziram):"Mi smo ih zvali "Zemlje trećeg svijeta" i "nerazvijeni" ali sada kada nas je zadesila katastrofa i kada smo bili prinuđeni da se kod njih sklonimo, oni su nas dočekali ljubazno i bratski..."
Inače samo da podsjetim, taj je film ilustracija događaja koji uopšte nisu nemogući, a u filmu se sve desilo mnogo prije nego što su predviđali čak i oni najsmjeliji naučnici koji su opasnost uočili i na takav slijed događaja na vrijeme upozoravali!
Gle čuda i "koincidencije" velike klimatske promjene su se, u tom razmišljanja vrijednom filmu, pokrenule sa sjevernog Atlantika (za mene očigledna paralela sa "sjeverno-atlantskim integracijama" koje nam se stalno poturaju kao nešto poželjno)!

Dakle, zapadne ekonomije su još uvijek jake i mi još imamo štošta da naučimo od njih, ali me smije se dozvoliti da se padne pod njihovu potpuno dominaciju, pogotovo ne potpunu ovisnost o njima. Razmjena i saradnja sa "zapadom" je svakako potrebna, ali sluganski odnos i potpuno oslanjanje na njega apsolutno ne.
Mislim da će tu činjenicu slijed događaja vrlo slikovito ilustrovati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2005, 11:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
sta je reci osim citirati lika koji je objasnio stanje u EU :
baba dala marku da udje u auto a sad daje 2 marke samo da iz njega izadje :D

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jul 2005, 09:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Sto bi rekao Miroslav:
"Amerika, Amerika, zemlja velika!
Ali metar moga sela - Amerika cela!"
:D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jul 2005, 20:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
Irska zakon....samo da nema ovih seljaka od poljaka i litvanaca i ostalih istochnoevropljana....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jul 2005, 02:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 24 Jul 2005, 16:13
...sto ce ti vise nego imas ....Zapad ce te moliti da im se pridruzis ....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jul 2005, 16:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
Baile Atha Cliath je napisao:
Irska zakon....samo da nema ovih seljaka od poljaka i litvanaca i ostalih istochnoevropljana....

a zar i mi ne spadamo u tu grupu?nazalost i nas trpaju u isti kos s poljacima,albancima...(govorim konkretno za Irsku)I ja mnogo volEm Irsku al' neka me za sad preko bare :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jul 2005, 18:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
naravno da trpaju jer to je to - eastern europe- :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jul 2005, 22:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

I dalje pada potpora ulasku u EU
Sve više pada potpora ulasku Hrvatske u EU, govore rezultati istraživanja agencije Puls. U mjesec dana povećao se broj euroskeptika, a smanjio broj eurofila. Sada tek svaki treći građanin podupire ulazak u Europsku uniju. Gledajući po regijama, eurooptimistični su još građani najnerazvijenijih dijelova Hrvatske - Like i Banovine. U Zagrebu i okolici manje od 40 posto građana podupire ulazak u Uniju. Slavonci također nisu za Europu. Ondje tek svaki treći stanovnik želi punopravno članstvo. Isto je u Istri, Primorju i Gorskom kotaru. Jug Hrvatske s gotovo 60 posto protivi se ulasku u Europsku uniju. Najveći je otpor u najbogatijem dijelu Hrvatske - na sjeveru. Tamo tek svaki četvrti podupire ulazak u Uniju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jul 2005, 22:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36
http://www.entereurope.hr

Prvo dooobro prouchiti ove stranice, pa onda prichati shta ko mozhe da dobije ili ne od EU ...

"Born to Lose, Out to Lunch" - Ian Fraiser Kilmister

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jul 2005, 22:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

http://europa.eu.int/comm/enlargement/index_en.html

Drugi domachi zadatak - pregledati gornju prezentaciju, pa onda diskutovati ...

Ovde imate odlichnu stranicu FAQ - stalno postavljana pitanja, ona osnovna Zbog chega proshirenje, shta ko dobija itd ...

Viva la Muerte!

Poslednji put menjao delegado cero dana 30 Jul 2005, 23:13, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jul 2005, 22:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

I trechi, mada bi moglo josh, al` ovde chemo da stanemo

http://www.dei.gov.ba

Pregledati i ovo, pa mozhda neshto postane i jasnije. :wink:

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jul 2005, 23:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
29.01.2005.
SCG, BiH i Albanija neće u EU ni do 2020, predviđa CIA (jupiiiii)
Srbija i Crna Gora, Albanija i Bosna i Hercegovina neće biti članice Evropske unije ni do 2020. godine, navodi se u najnovijoj analizi američke CIA, u kojoj se iznose predviđanja te agencije o perspektivi i izgledu sveta kroz petnaest godina. Kako se vidi i na mapi koja je predočena, sve zemlje u okruženju, pa i Hrvatska i Turska, postaće članovi evropske porodice, dok ćemo mi, sa našim južnim i zapadnim susedom, ostati izvan nje. Treba imati u vidu da je ova analiza ipak samo moguće viđenje buduće mape sveta, ali takođe ne treba s uma smetnuti činjenicu da je ovu analizu napravila najmoćnija obaveštajna služba sveta i da su u svojim pretpostavkama verovatno imali ozbiljnih osnova. Da li će se na taj način izjaloviti naša dosadašnja očekivanja da ćemo u članstvo EU ući 2012. godine - videće se, ali izveštaj CIA sigurno ne uliva veru u takav ishod. (Glas javnosti)

Ovo je chista glupost. Turska neche nikad biti u EU, a BiH vjerujem da hoche za, recimo optimistichno, 7 godina. Sa Turskom se dogovara model povlaschenog partnerstva, a ne punopravnog chlanstva u EU.

Viva la Muerte!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1090 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 55  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]