Prvo hvala puno na odgovoru.
Što se tiče frontend frejmvorka za sad sam počeo sa Knockout.js, samo zato što imam pri ruci jednu dobru knjigu, nisam siguran da li je to pravi izbor u odnosu na Angular?
Što se tiče WCF, da li se to "mora" poznavati? Ako sam dobro zapmatio sa Microsoft Virtual A. sad više koristi Web API, pa sam se nekako više na to bazirao.
EF svakako već poznajem, sa T-SQL nisam baš.... Uglavnom ima tu još mnogo da se uči...
Ali da pokušam sumirati gore navdeno, za full stack web development što se tiče ASP.NET MVC je potrebno ponavanje/znanje :
*najmanje jedan frontend frejmvork (Angular, Knockout...)
*WCF ili npr Web API
*EntityFramework
*T-SQL-a
*za veće projekte - neki IoC container
Što se tiče posla, ja sam raspoložen i imam dnevno 4h na raspolaganju (druga 4 sata idem na kurs jezika, koji traje do kraja februara, Njemačka je u pitanju...) ali u pokrajini u kojoj sam ja, da bih radio moram znati Njemački na nivou bar B1. Na žalost i u pokrajini Bayern, gdje je mnogo više IT kompanija smješteno, nema mnogo posla za ljude koji govore samo engleski. Čudno, ali tako je.
Zato bih pokušao ovo vrijeme koje mi je preostalo do završetka kursa što bolje da se "pripremim" za posao. Razgovarao sam i sa jednim recruiting agent-om, u principu sve se svelo na Njemački sa najmanje B1, pa onda posao... Praktikant, junior....šta god.
Al za sad bih iz vježbe radio neke projekte, tako da ako imaš neku ideju...šta bih mogao napraviti, da nije suviše kompleksno ali da je dovoljno obimno da obuhvata gore navedene tehnologije ti kaži