Kao i svaka mala neformalna grupa, i forumi su jezgro puno aktivnih atoma.. Mrava radilica, tasmanijskih đavolčića, pčela medilica, trutova i kraljica
Uhvatila sam sebe da pokušam da se sjetim neke rečenice koja je možda nešto izazvala u meni, pokrenula... I tako sam dumala i dumala.. Nešto nisam mogla da se sjetim tog nekog alfa i omega posta, neke Riječi.. Rečenice.. Kao da je već sve izlizano, rečeno po 1000 puta, ide na "repeat" iznova i iznova... I to me nekako rastužilo.
Onda sam se sjetila! Nije možda post bitan, koliko je bitna energija kojom zrači ona pozadinska priča ispod slovceta, koja se ne vidi, ali se osjeti. I koliko je bitna atmosfera koja ovdje vlada.
Upravo ta atmosfera čini forum živim. Šarolika je. Neprestana. Izlijeva se, prelijeva, mijenja tračnice, putuje i nosi nas.
Primjetila sam da ima ljudi, koji ma šta da kažu, ma koliko vremena, energije i moždikanja prosuli u post.. ostaju neprimjećeni... Stiče se utisak da nisu ni pročitani. A znam da nije tako. No se pitam, zbog čega je tako. Zbog čega nečija glupost UVIJEK prolazi, a nečije DOBRO I DUBOKO ne.
Da se razumijemo, one teme ateisti, vjernici, moralisti, amoralisti... Ma toga je bilo i biće i to nije smetnja ni prepreka jednoj zdravoj komunikaciji.. Ali je dosadno u pi*u materi*u
Onda čitam neke postve koji samo jedno poručuju: Vidite me! Ja sam urban! Pa ispod njega stoji: Ja sam urban! Onda: Ja sam urban, pogotovo! Pa: Ja sam urban naročito! Došlo mi da napišem: Nisi, nisi, nisi, i nisi, Damir je Urban

.
Kad bi samo malo olabavili... No, nema veze... Simpa smo i ovako
Ehh.. Tema je "Post koji vas je natjerao na razmišljanje". Postoji li takav? Možete ga ovdje kopirati. Nešto što je vama bilo interesantno, zanimljivo, što je podstaklo da više saznate o nečemu, što je poljuljalo neku vašu predrasudu ili stav... Bilo šta...
Mene je recimo, koliko god to zvučalo čudno i ništa posebno, fascinirala tema sa forumskim fudbalom
Ekipa. Ljudi koji možda dobiju i hemoroide od sjedenja pred kompom, odlučiše da izađu i igraju fuce. I to veoma uspješno! I to se većina odazvala. Došla. Igrala. Smijala se, šalila, i podijelila sa nama ostalima utiske i tu neku ZDRAVU energiju. Širila se forumom kao mili tifus (ako bi tifus uopšte mogao biti mio, al' znate na šta mislim

) To mi je ono baš, baš za svaku pohvalu. Samo jedno ne znam... Hihihihii... Da li ste iskoristili šansu da kao slučajno puknete u igri nekog neomiljenog forumaša u nogu, ili da mu se osvetite za neki post koji ste mu ostali dužni

?
I kako se osjećate na forumu? Zašto ovdje dolazite? Hm?
Ljubi vas sve 800 fm, jer ima od čega i ima čim!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6AH7e3qK0EA[/youtube]