banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 13 Maj 2025, 04:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Jul 2010, 15:03 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2009, 20:18
evo malo da popricamo o ovoj vrsti psa koja je najbolja, da kazem, cuvarska rasa na svijetu. Molim Vas osjecajte se slobodno da komentarisete svaku rijec :)

Americki bandog mastif koji se jos naziva i Swinford bandog nastaje iz kombinacije direktnog krizanja zenke napuljskog mastifa sa muzjakom americkog pitbull terijera ili americkog stafordskog terijera ili od vec stabiliziranih pasa kakvih ima dosta linija u svijetu ,a najpoznatija je linija Josepha Lucera ciji su psi nedavno gostovali na jednoj od najvecih Americkih reality emisija.Ovi psi su izgledom najslicniji uvecanoj verziji americkog pitbull terijera.Odrasli muzjaci imaju oko 60 kilograma na visinu od 62 do 65 cm sto znaci da su malo nizi od rottweilera ,a tezi oko desetak kilograma i da naglasim visestruko su brzi izdrzljiviji i eksplozivniji od rottweilera o snazi da se ne prica,gotovo neosjetljivi na bol izuzetno agresivni u napadu,kao i izrazito stabilni psi koji ne napadaju bez velikog razloga.Ova vrsta psa se prvi put pojavila 60tih godina proslog stoljeca i ona je najzasluznija za ono sto danas mnogi nazivaju bandogom psom koji je nocna mora svakog ozbiljnijeg uljeza.

Americki bandog predstavlja najjaceg man stoper psa u svijetu koji odraslu koliko god snaznu osobu moze za malo vremena sa lakocom savladati i to sa fatalnim posljedicama.

Mislim da ljudi trebaju razluciti kada uzimaju cuvarskog psa sto zele dali im treba pas koji ce samo javiti kada netko dolazi za sto je dovoljan i pekinezer ili im treba pas koji ce ih zastititi od provale u kuce gdje drze novac i slicno kada im je potreban daleko ozbiljniji pas od kojega strepe i naoruzani napadaci ,ako im treba ozbiljna cuvarska pasmina onda je to Americki bandog ,a ako im treba nesto za lajanje oko kuce onda je najbolje da kupe njemackog lovnog terijera ili pekinezera koji nikome nece nauditi ali ih nece ni zastititi u neko ozbiljnijoj situaciji.Inace jos jedna vrhunska cuvarska pasmina je fila brasileriro,na posljednje mjesto bih stavio dobermana,crnog ruskog terijera,rottweilera koji svi imaju mane ,a to je na prvom mjestu osjetljivost na bol sto sa americkim bandogom nije slucaj jer predstavlja psa koji ce i nakon teske ozljede vatrenim oruzjem ako mu nije pogodjen neki vitalni organ ici naprijed sa jos vise zestine u napadu.Ovaj pas ima jedan od najjacih ugriza u psecem svijetu i moze odrasloj osobi za tren otkinuti ruku sa prijelomom kosti,a ne nagristi je ili nazuljati sto je slucaj sa vecinom drugih pasmina.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2010, 16:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Ali ozbiljno, ko bi sebi uzeo da mu cuva dvoriste/kucu/stan psa koji moze otkinuti covjeku ruku ugrizom ? jedino ludi Amer sto se vidi po naslovu...

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2010, 12:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2008, 13:42
Meni ovi psi jesu lijepi ,jer volim pita i mastifa cijom je on mješavinom i nastao.
Ali mi je drago da su još uvjek rjetki i ne bih voljela da se rasprostrane zbog toga što će ih uvjek pratiti loš glas kao i pit bula i njemu sličnima.
Ovaj pas je mješanac pa ne vidim ni svrhu njihovog razmnožavanja,jer su nam ulice i azili puno pasa mješanaca.

Ovi psi nemaju urođenu agresivnost,krvoločnost niti napadaju bez odobrenja,bez potrebe da tako kažem, oni rade ono što se od njih traže a kada to rade onda rade do kraja svoj posao! :)

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2010, 12:17 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

ivaanaa je napisao:
Ovi psi nemaju urođenu agresivnost,krvoločnost niti napadaju bez odobrenja,bez potrebe da tako kažem, oni rade ono što se od njih traže a kada to rade onda rade do kraja svoj posao! :)

Tacno nemaju. Ovi psi nikada nece napasti prvi i nikada ne pokusavaju zauzeti mjesto Alfe u coporu, osim kada vlasnik radi sa psom, kako pas hoce. Samo se treba igrati sa njim kad vlasnik oce, hodati sa njim gde vlasik oce, i ziveti kako vlasnik oce. Ovog psa i kad vlasnik tuce, nece ga ugristi jer imaju malo vece pamcenje od ostalih i znaju gde su pogresili i gde zasluzuju kaznu :)

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2010, 15:52 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 23 Okt 2009, 17:49
Koliko ja znam on nije cuvar vec bodyguard... :D

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2010, 16:15 
Pripravnik
Pripravnik

I da ono sto napisa za lovnog terijera veye nema sa yivotom da on samo laje,ocito nemas iskusta sa bilo kojim terijerom,a nigdje nisi nabrojao velikog snaucera koji je jedan od najboljih cuvara

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2010, 23:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

U malim bocicama se otrov drzi!!

Tako ti nekako vazi i za njemackog lovnog terijera... :D (extra su psi)

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2010, 19:28 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Rozenkolins je napisao:
I da ono sto napisa za lovnog terijera veye nema sa yivotom da on samo laje,ocito nemas iskusta sa bilo kojim terijerom,a nigdje nisi nabrojao velikog snaucera koji je jedan od najboljih cuvara

Ima veZe sa Zivotom snaucer je nula sta su ovi psi i sta su SOPovi, imam jednog terijera a to ako se ne slazes samo reci ne moras osudjivati nikoga.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2010, 11:18 
Pripravnik
Pripravnik

Ja ti kazem da ne poznajes terijere,snaucer ti jedan od najboljih cuvara a ne bodyguarda,a sop nije cuvar kao ni bandog vec bodyguard...brkas pojmove... To hocu da ti kazem....

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2010, 18:01 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Dobro svako ima svoje misljenje ja znam sta imam kod kuce i sta sam imao i znam kako se to ponasa.

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2010, 20:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2005, 16:02
Jel u Boriku kod os Branko Copic u velikoj kuci bandog ili kane korso?Ima par kerova i izgledaju opasno do jaja!

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2010, 22:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

princo je napisao:
Jel u Boriku kod os Branko Copic u velikoj kuci bandog ili kane korso?Ima par kerova i izgledaju opasno do jaja!

ja bih rekla da je cane corso....

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2010, 06:20 
Pripravnik
Pripravnik

jest cane corso ,jedan se zove spajk a drugog sam zaboravio!!!

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2010, 11:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Maj 2005, 21:02
a SOP? (srpski odbrambeni pas)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]