vb87 je napisao:
BlackHand je napisao:
Kad pišem o tome pišem iz istorijske perspektive, a ne iz perspektive kišne gliste. Ovaj put nisam upućen kao što ste vi, ali unazad gledano stotinama godina države osnivane na ovim područjima traju svega nekoliko decenija, o entitetima da i ne govorim.
Imate li vi kakvih argumenata osim velikosrpskih uvjerenja i predosjećaja, ljudine iz "SDS, SRS i SNSD fazona"?
Velika greska! Nisam u "fazonu" nijedne od tih mafijaskih organizacija. Dapace, gade mi se (ne)ljudi koji su clanovi "stranaka" jer svako normalan vidi koji su motivi pristupanja istim.
Takodje, floskulu o "velikosrpstvu", koju si naucio zatupljujuci se izjavama "intelektualaca", mozes "prosipati" omladincima koji misle kao ti! :wink:
Imaš li ti ikakav argument ili dodatak na zadatu temu ili ćeš sve vrijeme da dobacuješ besmislice?
shoole je napisao:
BlackHand, да би те схватио као некога ко не пише из перспективе кишне глисте (шта год то значило), појасни ми ово:
Citiraj:
Nakon WWII, opet na strani pobjednika, opet visoka reputacija, opet mogućnost za veliku Srbiju sa izlaskom na more, što nikad nisu mogli ni sanjati, ali Srbi kažu NE! Opet hoćemo neko zajdništvo, opet tražimo zajdniču držvavu, ovaj put sa 6 naroda, ali se opet znalo da se Beograd pita za sve.
Дакле, конкретно: ко је нудио Велику Србију након 2. свјетског рата? И којим Србима? Брозу?
To tvoje pitanje je na nivou pitanja "Ko je nudio Napoleonu Italiju?; Ko je nudio Turcima Srbiju?;..."
Nisi nikada ranije čuo da se nakon uspješno okončanih ratova vrše pregovori/dogovori između zemalja pobjednica? Kao što su se Britanija, Francuska, SAD nakon rata okoristile ojačavanjem svoje pozicije u svijetu, kao i proširivanjem (povratkom teritorija), Jugoslavija je odabrala da uradi ovo što je uradila, da se udruži u uniju 6 država.
Ne želim se zaista upuštati s tobom u rasprave oko Tita, njegovog dolaska na vlast i svega ostalog, jer sam ispisao stotine i stotine rečenica o Titu na ovom forumu.
Na kraju krajeva, istorija, takva kakva jeste i kakva je oduvjek bila, nikada nije bila objektivna. Ako je tvoje mišljenje da je stvaranje SFRJ bio jedina opcija, moje mišljenje nije takvo i tu je kraj priče.