Razmisljam o ideji da napravimo jedinstvenu akciju na web prostoru, i pokusamo animirati posjetioce da na neki nacin pomognu ljudima koji su pogodjeni poplavama.
Sam imam oko ~ 6K posjeta na dnevnoj bazi na dva sajta, pretpostavljam da nas ima jos puno koji se mogu ukljuciti.
Imam na forumu oko 100K clanova, mogu poslati mail sa informacijama i linkovima, uputstvima za donacije i objasnjenjem o cemu se radi.
Na sajtu crvenog krsta sam nasao broj deviznog racuna koji je otvoren posebno za potrebe najnovije akcije:
Citiraj:
POMOĆ STANOVNIŠTVU POGOĐENOM POPLAVAMA
S obzirom na veliko interesovanje građana da pomognu sugrađanima koji su ugroženi poplavama, obavještavamo sve zainteresovane da pomoć mogu dostaviti najbližoj organizaciji Crvenog krsta u njihovom mjestu (adresar organizacija ). Apelujemo na sve koji žele da pomognu da je pomoć najpotrebnija u sljedećim artiklima: voda za piće, ćebad, gumene čizme, higijenski artikli, sredstva za dezinfekciju, svijeće, konzervirana hrana, pelene za djecu i odrasle.
Takođe Vas obavještavamo da je Crveni krst Republike Srpske otvorio još jedan donatorski račun za devizne uplate iz inostranstva:
RECEIVER'S CORRESPONDENT: DEUTDEFF
or
COBADEFF
ACCOUNT WITH: KOMERCIJALNA BANKA AD
BANJA LUKA,
BOSNIA AND HERZEGOVINIA
SWIFT KOBBBA22
BENEFICCIARY: BA395710073940004896
CRVENI KRST donat MKCK
DOBROVOLJNIH DAVALACA KRVI BB
PALE
Organizacija Srbi Za Srbe je otvorilo nekoliko Paypal naloga, mislim da mozemo ukljuciti i njih.
https://www.facebook.com/srbizasrbe/app_117708921611213---
Dijeli li neko slicno misljenje, i da li ima jos zainteresovanih ?
Bilo bi super ako ima slobodnih i voljnih da pripreme informativan i profesionalan sadrzaj, ukljucujuci graficka rjesenja - bannere, mape, video klipove i sve sto mislite da moze biti korisno.
Mislio sam ovo pokrenuti sam, ali sam shvatio da bas i nisam u stanju odraditi sve da zadovolji neki nivo, sto se mene tice mogu, ukoliko treba, obezbijediti hosting, domene, instalaciju wordpress-a i slicno.
U svakom slucaju sam otvoren za prijedloge onih koji eventualno imaju vise iskustva.
Molim za konstruktivne komentare.