Citiraj:
mrvice, a sto ne napisa nista za nachos???
usput kasadilje sa piletinom su prva liga....
ima li uopste u bl da se nadje takva hrana???
jedan jedini meksicki restoran u bl, nema u stvari veze s meksickom hranom
Nachos je dosta jednostavan u principu je to tortilla chips sa prilozima koje svako moze da kombinuje..ali ja cu napisati osnovni recept za Nachos odnosno onaj koji je najzastupljeniji..
A ima u BL restoran u kom su sluzili
meksicka jela..zove se Master..odavno tamo nisam bila tako da ne znam kakvo je stanje trenutno, ali tamo sam jela odlicnu Orizabu, a ni slani meksicki specijaliteti koje sam probala nisu bili losi.
U BL mozes da nadjes sve sastojke za ova jela koja sam napisala, pa da ih sama pripremis..uz malo volje i smisla mogu ispasti jako ukusna.
Nachos
Tortille (jedno pakovanje gotovih..10ak komada, ili vise po zelji)
oko 100g ribanog sira
kisela pavlaka
glavica crvenog luka
jedna svjeza zelena paprika
jedna chilli papricica
tabasco sos( ili jalapeno papricica ako je moguce, jos bolje)
malo mljevenog chillija
Sve ove sastojke odmjeriti prema kolicini tortilla i prema ukusu, ako nisi ljubitelj ljutog neces staviti puno chillija, ako stavljas mljeveni ne moras stavljati chilli papricicu i obratno..dakle,.odokativna metoda je uvijek najbolja.
Tortille isjeci na trokutove i prziti na vrelom ulju dok ne postanu hrskave kao chips, ali pripaziti da ne izgore, zatim skinuti na papirni ubrus da se ocijedi visak ulja.
Isjeci luk, svjezu papriku i chilli papricicu. Tortille sloziti u plitku posudu koja moze u rernu(ili sta vec imas

), svaku posuti ribanim sirom, sloziti zelenu papriku, luk, chilli papricicu, nakapati tabasco sosa, posuti mljevenim chillijem i na kraju pavlaku.
zapeci u rerni nekoliko minuta dok se sir ne istopi.
Sluziti toplo, kao predjelo..ili jos bolje uz vopi kao "grickalice".