banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jun 2025, 23:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Vaznesenje crkve
PostPoslato: 13 Mar 2010, 14:59 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Sigurno ste mnogu puta čuli za učenje o vaznesenju crkve pre vremena nevolje pa me interesuje vaše viđenje tog učenja.
Najverovatnije da postoji valjan razlog za tu nauku...

Vrh

Tema posta: Re: Vaznesenje crkve
PostPoslato: 13 Mar 2010, 16:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Interesantno, jel' mislis na neki od pasusa iz Jovanovog Otkrovenja?

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2010, 22:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
na osnovu kog biblijskog stavka da raspravljamo?

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 00:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Jan 2009, 19:22
mary juana je napisao:

Druze hocemo li nastaviti gdje smo stali?

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 00:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

lavić je napisao:
Sigurno ste mnogu puta čuli za učenje o vaznesenju crkve pre vremena nevolje pa me interesuje vaše viđenje tog učenja.
Najverovatnije da postoji valjan razlog za tu nauku...

Ja sam ranije kopao o tome, po svetom pismu, i stekao sam uvjerenje da ce crkva biti na zemlji u vrijeme velikih nevolja, samo sam vec zaboravio kako sam dosao do toga , jer je bilo davno.Dobra je tema, jer cu nadam se podsjetiti se i cuti sta novo.Time cu se nadam se ohrabriti se, jer tema budi nadu.
Mi u evadjeoskoj crkvi nemamo tacno odredjeno vjerovanje o tome, nego je svakom na volju ostavljeno da odabere.
Po meni su HACERI majstori za ovu temu, pa se nadam da ce ucestvovati i oni.
pozdrav

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 18:29 
Veteran
Veteran

Stvarno ne mogu da verujem da vam je nepoznato učenje velikog broja protestantskih crkvi o uznesenju crkve.

Tu nije reč ni o jednom posebnom Biblijskom stihu već se na osnovu mnogih stihova sklapa celina pa sam mislio da ste sa tim upoznati a voleo bih da nam neko objasni to učenje. Naći će te i na netu ako ukucate ,,uznesenje ili vaznesenje crkve''

O tome se toliko mnogo govori da mi je čudno da niste čuli.

samo ću po sećanjo nabacati neke crtice iz tog učenja.kao što se pred potop uzima Noje tako i sad crkva. Kao što se iz Sodoma izvodi Lot tako i ctkva. itd. Zatim odlazak na oblacima u susret Gospodu,pe 19-ta glava Otk. po jovanu o nevesti u belim haljinama. Ima oko dvadesetak mesta u pismu koja su izvučena kao podloga za to učenje.

Pročitajte pa se čujemo.

Sem tog učenja postoji i učenje da će planeta zemlja biti pusta 1000 godina i za to se uzima nekolicina stihova iz starog zaveta mogu navesti zainteresovanima.
Interesuje me vaše viđenje pa čujamo se(čitamo se) :D

Poslednji put menjao lavić dana 14 Mar 2010, 18:38, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 18:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

ja sam citao bibliju i uvjerenja sam da ce crkva prolaziti kroz nevolje, tj. da nece biti uzeta prije nevolja.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 18:41 
Veteran
Veteran

Brate nemoj odmah okrunjeno.
Ako imaš vremena pročitaj njihovo mišljenje pa ga argumentovano pobi to želim da radimo ako može.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 18:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

kazem da dugo nisam razmisljao o ovoj temi, pa ne znam, aj posalji link ako imas.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 19:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

kako možete uopšte početi raspravljati o nečemu što bi trebalo biti biblijski potkrijepljeno bez biblijskog stavka koji o tome govori :roll:

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 19:14 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
eh ti ko da nikad saha nisi igrao napamet... :D

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 19:27 
Veteran
Veteran

Mary
brate ja ovde ne branim nikakvu teoriju već PITAM da li vam je poznato učenje o vaznesenju crkve. DA, NE i to je sve.
Kad nešto želim zastupati onda to opišem i navedem podlogu za to u ovom slučaju samo pitam...

Brate hajd da malo budem ,,na tvojoj strani'' koja su četri slova bila na Aronu.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 01:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

mary juana je napisao:
kako možete uopšte početi raspravljati o nečemu što bi trebalo biti biblijski potkrijepljeno bez biblijskog stavka koji o tome govori :roll:

bolje i da ne navodimo biblijske citate, ako ih koristimo van konteksta, a zatim kad nam ponestane argumenata, samo promjenimo temu, bas onako kako su nas ucili.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 08:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ihtus je napisao:
mary juana je napisao:

bolje i da ne navodimo biblijske citate, ako ih koristimo van konteksta, a zatim kad nam ponestane argumenata, samo promjenimo temu, bas onako kako su nas ucili.

nađi mi samo jedan citat koji sam koristio van konteksta, ne znam za tebe i šta su "vas" učili, ali meni nikad ne ponestaje argumenata, jer moja biblija je uvijek uz mene.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 17:45 
Veteran
Veteran

Mary
,,ne znam za tebe i šta su "vas" učili, ali meni nikad ne ponestaje argumenata,--

To brate na prvu i ostro.

Evo brate jedna hipoteza
Gospod sa glasom Arhangelovim i trubom iz oblaka trubi jer jos nije sišao na zemlju i usnuli u Hristu ustaju a živi sveti se preobražavaju u trenu i zajedno se UZNOSE Na nebou susret Gospodu i tako crkva od svih naroda se uzima gore.
Zatim se šalju 2 prorka da obrate Jevreje da ne budu zatrti zajedno sa bezakonikom koji će tamo sesti u hram koji će mu načiniti njegove sluge i braća po novcu jer je ušlo pagana koliko treba i red je da se zapečate 144000 Jevreja pre početka 7 zala.
144000 prolaze kroz zla i njih se ne dotiču jer su otkupljeni kao prvina Bogu između živih.
Po završenim čašama 144000 koji su u pustinji od Boga bili hranjeni i napajani dok ne prođe vreme zveri i 2 proroka Božija što je 3,5 god. tad zver šalje vojsku da pobije ostatak Izrailja koji se spasio i koji drži zapovesti Božije ali zemlja guta vojsku kao u vreme Mojsija zemlja se otvara.Dva proroka završavaju svoju službu jer ih zver ubija i onda ih podiže u nebo a potom silazi Gospod na zemlju sa svim svetima koji primiše krune i zvanja.
On staje nogom na goru Maslinsku i pravi se prodol velika oko Izraelske zemlje da se samo jednim putem može prići.
Tu se sastaje na gori sa 144000 živih koje odvodi kod Oca jer je to Jagnjetov snop i ostatak od Izraela koji imaju ime Oca i hledaće lice Njegovo.
Dole na zemlji je uspostavljno carstvo na 1000 god. jer je neprijatelj vezan i bačen u tamu (dubinu zemlje).

To je u najkraćem učenje o vaznesenju jer postoji još niz drugih opisa a ovo je nešto okvirno.
Vaše mišljenje?

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 19:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

mary juana je napisao:
ihtus je napisao:
mary juana je napisao:

nađi mi samo jedan citat koji sam koristio van konteksta, ne znam za tebe i šta su "vas" učili, ali meni nikad ne ponestaje argumenata, jer moja biblija je uvijek uz mene.

1.Kor.12:18
u temi "ko ce prezivjeti?", bio je drugi stih od svih koje si naveo, i zadnji koji sam uspio da objasnim, a konto sam ici redom, koristeci samo svoju Bibliju.Onda si se ti izgubio, ali nema veze.
Ali je vrlo subjektivno govoriti: " ja govorim samo sta pise u Bibliji".Pravo si rekao, ali ne cinimo li svi ovdje tako?Svi znamo sta pise, ali je pitanje sta Biblija govori, tacnije njeni pisci i njen Pisac.

Mogu ti navesti svoj primjer.Prije nekog vremena vjerovao sam da u crkvi treba biti bucno, treba padati kad se neko moli za tebe, znas kako to rade neki.Ja sam to prihvatio to zdravo za gotovo, jer su mi rekli, da je to "sloboda u duhu", kako pise u jednoj poslanici, ne sjecam se tacno gdje.Kada sam nasao taj odjeljak u Pismu, vjerovao sam da to stvarno i govori.Poslije nekoliko godina, poceo sam ga citati u konekstu pasusa, i na kraju Biblije, i vidio da stih znaci skroz nesto drugo.Bilo je i drugih primjera.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 21:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
To je u najkraćem učenje o vaznesenju jer postoji još niz drugih opisa a ovo je nešto okvirno.
Vaše mišljenje?

da bi imao bilo kakvo mišljenje o ovom, moraš mi navesti na kojim biblijskim stavcima ili poglavljima se temelji, vidim da je iz otkrovenja nešto između 7 i 14 poglavlja, nedefinisani miks svega pomalo.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 21:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ihtus je napisao:
Onda si se ti izgubio, ali nema veze.

nisam se ja izgubio nego je tema otišla u ...
ako želiš možemo nastaviti ali post po post stavak po stavak, nije mi nikakav problem, ali i sam vidiš koliko imam posla :lol:

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2010, 17:27 
Veteran
Veteran

mary juana
Post subject: Re: Vaznesenje crkve
PostPosted: 13.03.2010. 23:45
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Kao u skupštini.

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2010, 20:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

mary juana je napisao:
ihtus je napisao:
Onda si se ti izgubio, ali nema veze.

nisam se ja izgubio nego je tema otišla u ...
ako želiš možemo nastaviti ali post po post stavak po stavak, nije mi nikakav problem, ali i sam vidiš koliko imam posla :lol:

ok vidim,

Ja zelim da nastvim, zelim samo da ti kazem da ja ne ocekujem da cu ti nesto dokazati, jer nemamo nekog ko bi presudio i rekao da je jedan u pravu, ili ne.Jedino ko to moze je Bog, da abirtrira, sto mislim ta nije njegov posao trenutno.
Stalno se pozivas na pismo, i vjerovatno si ubjedjen da Pismo govori ono sto ti propagiras.Vjerovatno se cudis kako ja ili neko drugi ne vidimo tako jasnu istinu, koju Pismo uci, a ti nam izlazes.Hocu da ti kazem da i ja tako isto mislim u odnosu na tebe.
Zelim reci da ne mislis da je stvar jednostavna, i da si mi nesto dokazao, ti to ne mozes kao ni ja tebi.Svi se pozivamo na pismo.

Jedna od stvari koja mi se ne svida kod JS, je njihova iskljucivost u odnosu na druge.Vidis iako i ja vjerujem da postovanje ikona je pogresno, i dalje ne mogu da osudjujem i kazem da neko nece biti spasen.Zato sto jevandjelje Hristovo moze svakoga da nadje tamo gdje se nalazi.

Ej sjetio sam se!Molim te odgovori iskreno, kad bi ti neki covjek dao priliku, naj vise 30 sek., ili nekoliko recenica, da mu kazes nesto sto ti mislis da je naj vaznije.Sta bi mu rekao?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]