Oficir s ruzom je napisao:
Pozdrav Hristov...evo me prekrsenog zavjeta

...u stvari nije nikakav zavjet samo eto ne idem u druge podforume...
Ono sto ja smatram kao pomoc za zdrav duh i zdravo tjelo su dvoje jako bitne stvari u covjekovom zivotu...prvo je vjera ...a drugo brak...ili brak i vjera istovremeno...naravno kod osoba koje su spolno zrele i spremne za brak...ali do tad je vjera.
To je najlaksi, najbrzi i najbezbolniji nacin da se dodje do zdravog tijela, zdravog duha i zdrave osobe u potpunosti, a kad je zdrava jedinka tad je i zdrava familija i drustvo itd.itd...
Definitvno dvoje nabrojano...

Lijepo rečeno i iskreno (kao i obično).
Za vjernike je odgovor u molitvi. Pored molitve moguće su i vizualizacije (kad me neko smara i crpi energiju isključim se, automatski pomislim na situaciju ili mjesto koje me opušta ili vizualizujem da se svaka glupost u obliku ping pong loptice odbija od mene). Priroda i boravak u prirodi takođe djeluje blagotvorno na moj duh. Ništa me ne može tako relaksirati kao kontakt sa prirodom, gdje mi je svako čulo uključeno a kad se uključimo (bukvalno) primjećujemo mnoštvo stvari koje u prvi mah ne primjećujemo.
Šta me još natjera da brzo "dođem sebi", to je odgovornost, spoznaja da postoji i svijet oko mene, da nisam centar svijeta.