banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 13:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Jul 2009, 04:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
To sam čuo da je nekad postojalo, ali nisam uspio naći na internetu kada je to uvedeno. Razlog je bio štednja. Da li je to bila još jedna briljantna ideja austro-ugarskog podnarednika Broza?

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2009, 11:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
To ti je bilo početkom 80-tih negdje 82, 83, kad je Broz već bio leden kao ledeni čaj. Znači nema veze sa njim

I da, jeste bila štednja u pitanju. Tad je nastala neka kriza u nabavci goriva, pa su na taj način pokušali da svako može da kupi gorivce.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2009, 12:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
Nekad i sad :)

http://www.pungas.com/Najava-uvo-enja-s ... -3191.html

Mentalitet se ne mijenja :confused2:

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2009, 13:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Jeste, Fiki, to je bilo u testamentu "austro-ugarskog podnarednika Broza", da nas još malo zajebava...

Elem... Fora je bila da nije bilo nafte pa su jedan dan vozili ovi sa parnim zadnjim brojem na tablicama, drugi dan ovi drugi i tako neko vrijeme dok se nije malo smirila situacija...

Poslednji put menjao E . dana 02 Jul 2009, 16:16, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2009, 13:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
da, znam, tata je radio nesto na kuci koja je van grada i isao je svako popodne, nekih 10/12km od Mostara. i imali smo Fiat 1300 koji je bio parni.
ali je adze imao Ladu koja je bila neparni. tako da je uzimao od brata auto da bi isao da postavlja, mislim da su bile plocice u kupatilu...

sad se ponovo vraca...
pa zante da se moda uvijek vraca, neke stvari se ostave u ormar pa se vade nakon 20 godina...
sad ce opet biti u modi one velike kragne, e ja ih ne nosio, pa tama bio zadnji seljak, k'o sto mi rece kuharica u grilu u sarajevu...

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2009, 17:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
filozof sa vrbasa je napisao:
To sam čuo da je nekad postojalo, ali nisam uspio naći na internetu kada je to uvedeno. Razlog je bio štednja. Da li je to bila još jedna briljantna ideja austro-ugarskog podnarednika Broza?

Neke zapadne drzave su uvodile isti sistem, cak je isti bio na snazi u Kaliforniji i jos nekim drugim USA drzavama, a oni nisu imali Tita za marsala :)
Mada, mozda im je nesto natuknuo kada je bio u posjetama tamo.

http://en.wikipedia.org/wiki/1979_energy_crisis

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2009, 18:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Zesca glupost koja ce u prvi mah povecati trazenost za krsevima poput Renaulta 4, Stojadina, Golfa 1 i ostalog sto se moze naci iz osamdesetih...

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2009, 19:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Cuj, imas novo auto jer ti treba (uglavnom su prosla vremena vozanja radi pokazivanja), i sta ces uraditi ako vlast ogranici tvoju mobilnost uvodjenjem par-nepar sistema? Pa naravno da ces gledati da nekako kupis neki krs sa odgovarajucim tablicama...

----

Naravno to vlast nece uraditi jer to ipak utice na smanjenje potrosnje goriva, a time i smanjenje prihoda u budzet, a od akciza i poreza se zivi :)

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2009, 20:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 28 Jun 2009, 22:46
ja sam jedared :) od jednog starijeg cike sluso tu pricu al bome on je to meni drugacije isprico. Nije se po njegovoj prici smjelo tociti gorivo a ne voziti auto. Dakle mogo si ti voziti kolko oces al ako si imo parne tablice mogo si samo parnog dana sipat gorivo. Tako je to meni ciko isprico. E sad gdje je istina ko ce ga znat.

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2009, 20:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sta se time dobijalo? Moguce da je bilo tako, ali je izuzetno glupo rijesenje koje nista ne donosi... A pumpadzije su predstavljale zakon&red :D

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2009, 20:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2004, 17:04
http://www.h-alter.org/vijesti/vijesti/ ... cisci-zrak

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-
-zatamni-auto zatamnjivanje automobila-

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2009, 21:28 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Ovo u Pekingu je bilo kratkotrajno rijesenje. Sto se tice ovog u BiH to je neko halucinirao sto nije rijedak slucaj

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2009, 05:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
Eh kad se sjetim 80 i neka i trebali za Prijedor ici a to pravilo bilo,cini mi se da je kod starog bio parni broj tablica i stas nego na voz......te moje srece Tito te ebo :D sav ozaren sjedio u "Olimpiku" (tako se zvao voz cinimi se) ma koda sam sjeo u raketu za mjesec....... :D
Sad bi trebali uves isto pravilo ali sa malo promejne,umjesto tablica trebalo bi uvest koji konj sjedi za volanom pa mu po tom procjenit koliko moze da vozi......pola ih ionako nezna vozit kako treba :cat:

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2009, 16:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
cvox je napisao:
Sad bi trebali uves isto pravilo ali sa malo promejne,umjesto tablica trebalo bi uvest koji konj sjedi za volanom pa mu po tom procjenit koliko moze da vozi......pola ih ionako nezna vozit kako treba :cat:
Baš tako care!

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2009, 09:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2006, 23:50
apokaptus je napisao:
ja sam jedared :) od jednog starijeg cike sluso tu pricu al bome on je to meni drugacije isprico. Nije se po njegovoj prici smjelo tociti gorivo a ne voziti auto. Dakle mogo si ti voziti kolko oces al ako si imo parne tablice mogo si samo parnog dana sipat gorivo. Tako je to meni ciko isprico. E sad gdje je istina ko ce ga znat.

Čiko ti nema baš najbolje pamćenje, nije se smjelo voziti parnim ili neparnim danima, zavisno od zadnjeg broja na tablicama...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]