banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Jul 2025, 09:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 630 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 32  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Dec 2013, 23:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
ssaassaa je napisao:
Ja sam prije par godina vjerovali ili ne hvatao analogno madjare u centru Banjaluke,Ante Jakica naselje,slika je snjezila,bila losa i hvatao sam je samo kad je bilo izuzetno ljepo vrijeme

napisao sam ja stanje prije par godina

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2013, 23:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
ssaassaa je napisao:
da li postoje neke skretnice za signal,da se uhvati signal na krcmaricam i reflektuje u bl nekako,mislim da postoje ali ima ovdje na forumu onih koji to bolje znaju od mene.Koliko bi to kostalo da se skupi neki novac,mislim da bi dosta ljudi doniralo koju marku,evo ja bih prvi.
Bilo bi sjajno imati u BL Prvu,RTS-ove i to jos sve bez zatamljenja,pa da konacno mozemo odjebati ovu eltu.

Nesto "slicno" radi i Elta. Cini mi se da je Amadeus spominjao da se signal RTV Vojvodina lovi u Zvorniku sa obliznjeg manjeg repetitora ETV-a Srbije i salje u centralu. Mada, eto bar sto se bas konkretno ove tv kuce tice, mogao se samo - ubaciti signal sa Polarisa. :-?

A sto se tice Prve, RTS-a i ostalih, najbolje onda da uzmes Total i rijesis taj problem. Bar sam ja to tako rijesio. Ovo sve ostalo je vise iz znatizelje, pa i zbog povoljne lokacije, nego sto mi je sve to jos neko stalno rjesenje. Ali, Boga mi, ako ulovim Crveni Cot u Slatini, ostaje taj DVB-T2 risiver u mojoj kuci. :D

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2013, 23:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

@ssaassaa

Konkretno, mislio sam na digitalni signal. Ovo sa Madjarima analogno je znalo pocesto proci. Pogotovo na 32 UHF kad ispadne K3 sa Ljubica ili na 49 UHF kad ispadne BEL sa Jelica Brda. :wink:

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2013, 00:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
што се тиче двб-т2 рисивера видим да их већ има на пику по 80ак км међутим коментари на тај одређени модел и нису сјајни.

колико сам схватио, на тржишту се издвојио Synaps THD-2858 који наводно има јако осјетљив тјунер што би за нас била најбоља опција овдје је л`.
препорчује се још и STRONG SRT 8200..

била би фора то са скретницама али вјерујем да је то јако скупо и захтјева много знања :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2013, 11:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Apr 2007, 22:17
Ljudi, gdje se odselio onaj Antena shop, koji je bio pored Picinog parka?
Ili imate kakav drugi savjet za prodavnicu antenske opreme...
Da, sad kad sam u signalima i antenama, kupim i neke sitnice... :)

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2013, 11:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2012, 10:48
Dobro pitanje, gdje je Antena Shop sada?

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2013, 11:19 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Antenashop je sada preko puta Banjalučke berze,ili Sladoleda Slavica,ako je nekome lakše.

Tamo u onoj zgradi pored caffe bara Everest.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2013, 11:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

A, da... :)
Sa desne strane Shimano-a. :)

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2013, 15:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
Ljetos sam kod roditelja u Gornjim Podgradcima uspio nakratko uloviti digitalni signal iz Slovenije, Mađarske i Austrije. Taj dan su bile izražene propagacije, pa sam uspio i uslikati to (postaviću slike večeras). Inače, tu imam stalni signal svih digitalnih programa koji se emituju sa Psunja i Sljemena, pa čak i lokalni MUX koji ide sa Tustog vrha (Z1 i TV4R). Iz Srbije imam povremeno prijem sa Čota RTS1 na 10ch i RTS2 na 24ch. Slika na RTS1 malo bolja nego na RTS2, mada kad su izražene propagacije i na RTS2 bude sasvim solidna slika...

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2013, 19:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Prijem sa Cota je stalan? Ili je u formi propagacije? Kod mene je stalan prijem RTS 1 na 10 VHF, cak nema ni truna ometanja od RTRS-a sa Banj Brda. RTS 2 na 24 UHF ne prolazi. Jedno vrijeme sam imao cini mi se BHT tu, ali ga vec dugo nemam. 30-tka je potpuno prazna. Nema nista. Tu je nekad isao RTS 3 analogno. Sa Venca ne ide nista.

Inace, krajem 90-tih mogla se, na mojoj lokaciji uz pomoc kvalitenog pojacivaca upecati i bivsa TV Kosava sa Cota, ali je vec nepar godina, na toj frekvenciji BHT 1, Kosave vise i nema. Radio Kosava je u drugoj polovini devedestih bila cista kao suza, uz RDS na 94.10 FM. Sjecam se i danas Vlade i Hita dana u deset ujutro. Ludnica, ma i TDI bio mala maca za njih. Sve do Nato agresije na SRJ, Kosava se cula sjajno u Slatini. Sada je tu - ES PRIT iz Prijedora.

Madjari prolaze analogno. I to kad padnu K3 i Bel. Digitalno, nisam jos pokusavao upecati Madjare.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2013, 21:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Evo slika :
stalni signal na 57ch sa Tustog vrha lokalni mux Z1 i TV4R:
Slika

Slovenija na 32ch (mislim da je sad došlo do nekih promjena po pitanju sastava muxa i programa):
Slika

Opet slovenija na 52ch (neki lokalni mux sa samo jednim programom):
Slika

Mađari:
Slika

Austrijanci ali ne uhvatih sliku, samo učitana lista:
Slika

Slika

Slika

drug je napisao:
Prijem sa Cota je stalan? Ili je u formi propagacije? Kod mene je stalan prijem RTS 1 na 10 VHF, cak nema ni truna ometanja od RTRS-a sa Banj Brda. RTS 2 na 24 UHF ne prolazi. Jedno vrijeme sam imao cini mi se BHT tu, ali ga vec dugo nemam. 30-tka je potpuno prazna. Nema nista. Tu je nekad isao RTS 3 analogno. Sa Venca ne ide nista.

Inace, krajem 90-tih mogla se, na mojoj lokaciji uz pomoc kvalitenog pojacivaca upecati i bivsa TV Kosava sa Cota, ali je vec nepar godina, na toj frekvenciji BHT 1, Kosave vise i nema. Radio Kosava je u drugoj polovini devedestih bila cista kao suza, uz RDS na 94.10 FM. Sjecam se i danas Vlade i Hita dana u deset ujutro. Ludnica, ma i TDI bio mala maca za njih. Sve do Nato agresije na SRJ, Kosava se cula sjajno u Slatini. Sada je tu - ES PRIT iz Prijedora.

Madjari prolaze analogno. I to kad padnu K3 i Bel. Digitalno, nisam jos pokusavao upecati Madjare.

signal RTS1 gotovo stalan sa slikom koja varira po kvaliteti ali malo lošija nego ova što si ti postavio, a nekad jedva da se može utvrditi koji je program. RTS2 lošiji i nekad ga uopšte nema. Ljeti je prijem znatno bolji... Prije bombardovanja ´99 sam i ja lovio RTS3. Bilo je slučajeva u zadnjih godinu dvije da ulovim RTV1 i RTV2 pa čak i sad već bivšu Avalu.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2013, 22:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

имаш ли тон на аустријанцима?

вјерујем да они иду у двб-т2 па зато и немаш слику... или су у питању кодирани канали

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2013, 22:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Prijem je trajao kratko, išla je i slika i ton uredno, ali sam se kasno sjetio da slikam, pa sam samo uslikao listu programa. Inače to je bio dvb-t mpeg2, dok su slovenci i mađari dvb-t mpeg4

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2013, 23:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

@despot777

Sjajna ti je lokacija. Uz malo ulaganja u opremu, pazljivo biranu opremu, mogao bi imati skoro sve iz okruzenja. A to je odlicno. Slovenci, Madjari, Austrija...Ma odlicno.

Pitanje: Jesi li imao prijem RTRS_net multipleksa dok je isao i da li se signal sa RTV doma "tukao" sa slovencima na 32 UHF? Da li ti je smetao K3 sa Ljubica? U Laktasima je, digitalni signal RTRS-a, svojevremeno isao odlicno. Imas li zabiljezeno, ako si lovio RTRS digitalni signal?

Sto se tice prijema sa Crvenog Cota, cijeli taj kraj ima signal, ili se radi o mikrolokaciji? Venac si znaci ipak lovio? Desava li ti se da kad ispadne Pink na 33 UHF, upadne Prva TV?

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2013, 08:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ja imam namjeru da izvršim malo ispitivanje stvarnog stanja DVB-T signala, na mojoj lokaciji.
I to sve bi se moglo dešavati u subotu, a imam namjeru biti drug, pa i podijeliti rezultate. :D

Test oprema će biti laptop, USB DVB-T prijemnik, i anten(ic)a koja dođe u paketu, a testiranje ću vršiti na dvije lokacije, prvi sprat zgrade, i ravni krov, iznad 10-tog sprata.

Pa ću da vidim, da li ću napraviti sljedeći korak... :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2013, 12:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

као што си рекао... антен(иц)а :D

питање је хоћеш ли ухватити и хрвате с тим :D

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2013, 12:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

...ne okvasi noge, nego onaj koji u more uskoči... :lol: :lol: :lol: :D

Znaćemo u subotu.

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2013, 13:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

drug je napisao:
@despot777

Sjajna ti je lokacija. Uz malo ulaganja u opremu, pazljivo biranu opremu, mogao bi imati skoro sve iz okruzenja. A to je odlicno. Slovenci, Madjari, Austrija...Ma odlicno.

Pitanje: Jesi li imao prijem RTRS_net multipleksa dok je isao i da li se signal sa RTV doma "tukao" sa slovencima na 32 UHF? Da li ti je smetao K3 sa Ljubica? U Laktasima je, digitalni signal RTRS-a, svojevremeno isao odlicno. Imas li zabiljezeno, ako si lovio RTRS digitalni signal?

Sto se tice prijema sa Crvenog Cota, cijeli taj kraj ima signal, ili se radi o mikrolokaciji? Venac si znaci ipak lovio? Desava li ti se da kad ispadne Pink na 33 UHF, upadne Prva TV?

Od opreme trenutno dvije Iskrine log UHF antene P5045F, jedna yagi DTX 92F i dvije VHF VF16log, sve to skarabučeno i spojeno na tursko pojačalo što je dolazilo uz one "tanjir" antene... Imam shemu za jednu skretnicu sa 3 UHF ulaza i 1V HF ulaz i na svima DC prolaz, te iskrina pojačala koja se postavljaju u samu antenu. To planiram namontirati poslije zime, a tad ću i ukinuti ovu jednu VHF antenu...

RTRS-ov digitalni signal nisam imao, pošto je lokacija zaklonjena Kozarom, K3 sa Ljubića ide ali sa dosta snijega mada nije presudan ako se pojave propagacije slovenaca... Prijem sa Čota ide zahvaljujući Difrakciji (prelamanje preko oštrih vrhova) sa Motajice... tako na primer u Novoj Topoli na lokaciji restorana "Kod čiče" radio signal Beograd 2 na 96,5 sa C.Čota potpuno pregazi signal Big 3 radija, a na toj lokaciji sam uredno imao signal radija 202 na 101,8. Predpostavljam da je i signal RTS1 na toj lokaciji odličan...Sa Venca samo par puta sam imao gore opisani prijem...

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2013, 19:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ah ta madjarska pojacala. Znala su biti obicno smece kroz koja prolazi armija duhova do perfekcije, gdje si mogao da ulovis sjajan signal SLO 1 u centru Banjaluke. Sjecam se da je Prvi program TV Slovenije jedno vrijeme isao super na Starcevici, Paprikovcu pa cak i po visim spratovima Borika.

Sto se tice digitalnog RTRS-a, to sam te pitao, zato sto sam vidio da ti je prolazila digitalna Slovenija na 32. kanalu, gdje je proljetos isao i "domaci multipleks". Isti se jako dobro lovio po ovom dijelu Krajine, licno sam se uvjerio za Laktase, Srbac, Celinac, banjalucka sela na potezu prema Prijedoru...

Ima na netu cak i potvrda iz Hrvatske, da se RTRS_net lovio u Slavoniji. Tacnije Nova Gradiska.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YmnN2NEFGwI[/youtube]

Sto se tice prijema sa Crvenog Cota, dosta dobro signal sa njega prolazi ovamo. Primjer je bas 101,8 odnosno beogradska dvestadvojka. Nedavno sam isao putam od Srpca prema Ljevcanskom Razboju. Prijem je bio odlican, bez trunke suma. Ono sto me posebno iznenadilo, prije dvadesetak dana sam se vozio putem Josavka - Ukrina, 101,8 bio je cist kao suza. Sve sa RDS-om, sto znaci da signal dosta dobro - prolazi ovamo, samo da frekvencija nije "prekrivena nekim domacim emiterom". Bila je jedna propagacijska situacija prosle godine i u centru Banjaluke.

Ovo za 96,5 i Drugi program Radija me bas iznenadilo? Prolazi i pored Bigove trojke? Nisam dugo probavao tjunerisati.

Nabavljaces i DVB-T2 risiver ili?

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2013, 16:10 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Jul 2010, 10:28
Željo, uhvati li šta sa tim USB stikom ?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 630 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 32  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]