drug je napisao:
@despot777
Sjajna ti je lokacija. Uz malo ulaganja u opremu, pazljivo biranu opremu, mogao bi imati skoro sve iz okruzenja. A to je odlicno. Slovenci, Madjari, Austrija...Ma odlicno.
Pitanje: Jesi li imao prijem RTRS_net multipleksa dok je isao i da li se signal sa RTV doma "tukao" sa slovencima na 32 UHF? Da li ti je smetao K3 sa Ljubica? U Laktasima je, digitalni signal RTRS-a, svojevremeno isao odlicno. Imas li zabiljezeno, ako si lovio RTRS digitalni signal?
Sto se tice prijema sa Crvenog Cota, cijeli taj kraj ima signal, ili se radi o mikrolokaciji? Venac si znaci ipak lovio? Desava li ti se da kad ispadne Pink na 33 UHF, upadne Prva TV?
Od opreme trenutno dvije Iskrine log UHF antene P5045F, jedna yagi DTX 92F i dvije VHF VF16log, sve to skarabučeno i spojeno na tursko pojačalo što je dolazilo uz one "tanjir" antene... Imam shemu za jednu skretnicu sa 3 UHF ulaza i 1V HF ulaz i na svima DC prolaz, te iskrina pojačala koja se postavljaju u samu antenu. To planiram namontirati poslije zime, a tad ću i ukinuti ovu jednu VHF antenu...
RTRS-ov digitalni signal nisam imao, pošto je lokacija zaklonjena Kozarom, K3 sa Ljubića ide ali sa dosta snijega mada nije presudan ako se pojave propagacije slovenaca... Prijem sa Čota ide zahvaljujući Difrakciji (prelamanje preko oštrih vrhova) sa Motajice... tako na primer u Novoj Topoli na lokaciji restorana "Kod čiče" radio signal Beograd 2 na 96,5 sa C.Čota potpuno pregazi signal Big 3 radija, a na toj lokaciji sam uredno imao signal radija 202 na 101,8. Predpostavljam da je i signal RTS1 na toj lokaciji odličan...Sa Venca samo par puta sam imao gore opisani prijem...