banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Jul 2025, 17:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 94 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Holokaust
PostPoslato: 29 Jan 2013, 17:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Da i ja kazem koju vezano za A-bombu. Bio sam u muzeju u Hirosimi - jezivo. Imaju maketu grada neposredno prije i nakon bombe - na prvoj - gusto naseljena trgovacka cetvrt , na drugoj pustos, trci trci pa ostatak neke zgrade. Citao sam razne dokumente, americke i japanske, uglavnom, Amerikanci su htjeli da isprobaju bombu, bila je ideja da se baci na Njemacku, ali su se bojali da , ukoliko ne eksplodira, da bi Nijemci mogli napraviti istu po tom modelu, to je isto odlucilo za Japan. Siri izbor je bio 10 gradova, da bi se na kraju suzio na Hirosimu i Nagasaki i to namjerno gdje je gusto naseljeno, da bi se postigao zeljeni ucinak. I ne samo to, Ameri su minirali vecinu japanskih luka, sa izuzetkom Tokija i jos jednog grada ( sad sam zaborio o kojem gradu je rijec), jer su znali da ce se tamo nakon rata iskrcati i tu napraviti baze, pa da se ne zezaju sa ciscenjem poslije - ne moram napominjati koliko je Japanaca poslije rata stradalo uod tih mina.
Sto se tice ljudi u Hirosimi - oni koji su prezivjeli A-Bombu, uglavnom ne zele pricati o tome, kazu da je previse bolno, da se njih pitalo ne bi ostala ni ona zgrada- rusevina koja nam je svima poznata. Inace, naravno da svake godine obiljezavaju taj dan.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013, 17:23 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Hertzog je napisao:
Pa u vecini slucajeva ameri provociraju drugu stranu da bi zapoceli rat, prosto je takva politika.

Pa isprovocirali su i Pearl Harbor. Plus bili su upozoreni na taj napad od Britanaca, Australijanaca i Sovjeta. Jednostavno im je trebao dovoljno jak razlog da svoju javnost ubijede da se mora ući u taj rat.
Citiraj:
Vidal ističe nešto što je nama bilo odavno poznato, ali nikada nije bilo priznato, da je predsednik Ruzvelt namerno isprovocirao Japance da napadnu Perl Harbur. “Ruzvelt je želeo da Sjedinjene Države uđu u rat protiv Hitlera, ali je znao da je 80 procenata Amerikanaca protiv ovoga. Znao je da je jedini način da to promeni veliki šok, i zato je odlučio da isprovocira Japance – koji su bili saveznici Nemačke i Italije – da napadnu Sjedinjene Države. Oni su namerno odsekli Japance od zaliha nafte, zatim odbili da im prodaju staro gvožđe, itd. Tako su oni napali. Napad na Perl Harbur je Ruzveltu vredeo više nego nekoliko divizija.“

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013, 17:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2011, 00:36
Jedno pitanje jesu li Japanci ubijali samo vojnike? Da ne? Hvala dovidjenja....

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013, 17:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
no_pasaran je napisao:
Jedno pitanje jesu li Japanci ubijali samo vojnike? Da ne? Hvala dovidjenja....

Ne.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013, 17:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Drugi put nek razmisle kad krenu da bebe nabijaju na bajonete....

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013, 17:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
To opet ne opravdava bacanje atomske bombe.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013, 17:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Cini mi se da vi pokusavate naci razumno objasnjenje rata i opravdanje zlocina. To ne biva. Us'o si u rat,snosi posledice i gotovo.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013, 17:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Stvarno ne vidim nikakvu razliku između bebe na bajonetu i bebe koja polako umire od radijacije raspadajući se.I na kraju krajeva zar smo civilizacijski došli dotle da se zadovoljavamo tom vrstom osvete.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013, 17:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ташко je napisao:

Na Japan? Slazem se trebala je da zavrsi nad Berlinom

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013, 17:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
shakal je napisao:
Cini mi se da vi pokusavate naci razumno objasnjenje rata i opravdanje zlocina. To ne biva. Us'o si u rat,snosi posledice i gotovo.

Ne bas, vise trazimo objasnjenje zasto drugi nisu odgovarali za zlocine

_зока je napisao:
Citiraj:
Vidal ističe nešto što je nama bilo odavno poznato, ali nikada nije bilo priznato, da je predsednik Ruzvelt namerno isprovocirao Japance da napadnu Perl Harbur. “Ruzvelt je želeo da Sjedinjene Države uđu u rat protiv Hitlera, ali je znao da je 80 procenata Amerikanaca protiv ovoga. Znao je da je jedini način da to promeni veliki šok, i zato je odlučio da isprovocira Japance – koji su bili saveznici Nemačke i Italije – da napadnu Sjedinjene Države. Oni su namerno odsekli Japance od zaliha nafte, zatim odbili da im prodaju staro gvožđe, itd. Tako su oni napali. Napad na Perl Harbur je Ruzveltu vredeo više nego nekoliko divizija.“

Ironicno ili ne, ali WTC je ista prica

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013, 18:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Boze koje proseravanje...

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013, 18:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sta tacno?

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013, 18:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pa ne znam odakle bih krenuo...prvo da neko odgovara za zlocin mora da postoji zakon medjunarodni...drugo jeste videli da pobednik nekad sam sebi sudi....trece sta cemo sa kolektivnom odgovornoscu kako taj zlocin da kaznimo?...sta su radili ti isti japanci i nemci dok su im vodje i celokupna vojska radili to sto su radili? A tek ovo pametovanje gotovo licemerstvo jedino je amerika uvek ista zla a mi se menjamo jelte...

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013, 18:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Ташко je napisao:

Naprotiv, Mikado je htio da osvoji cijelu Aziju, Gvineju i Australiju i da prisvoji Sibir (dobili po labrnji u Mongoliji na Halin Golu od Rusa) po dogovoru ako Hitler pokori SSSR. Nacija od 80 miliona je preko noći postala nacija od 100 miliona koja je predodređena da gospodari Azijom i treba joj prostor za život (poznato jel?) pa su joj zasmetali Kinezi nako usput....Kad pomenu neko bacanje atomske na Japan, koliko su oni bacili bombi, napalma pa čak i zaraženih mušica kugom na kineske gradove od 1931, čak su i dijelili zatrovanu limunadu djeci u okviru bolesnih eksperimenata. Imali su i oni logore i svoje doktore Mengele nisu ni oni cvjećke, Perl Harbur je samo dio epizode....Zinulo im dupe da osvoje svijet i potamane sve ostale pa kad im je zaigrala mečka pred kućom onda su oni jadnici i žrtve - nisam ni ja pristalica atomske bombe al što su tražili dobili su, ništa nije manje bolno i patno umirati od napalma i bolesti nego od radijacije....

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013, 20:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ali ono što je zanimljivo, da su Ameri samo izvršitelji, atomska bomba je bačena uz dogovor i odobrenje, Trumana, Staljina i Čerčila, gledao ja na History. Bila je spremna i treća.

Nego prije neki dan sam na NG, gledao dokumentarac o kučki iz Buhenvalda (tako su je zvali u toj emisiji). Uragan Katrina je izbacila jednu lampu za koju se prepostavljalo da je napravljena od ljudske kože. Novinar ju je otkupio od jednog kriminalca za sitne pare. Po fotografiji ne liči na onu istorijsku lampu, ali novinar je odlučio da istraži stvar i tokom cijele emisije me je držao napetim.

Prvo je analiziraio metalni dio lampe, čiji sastav je odgovarao sastavu koji je korišten oko 2SR, potom analiza konca je pokazala da je to njemački vojni konac od padobrana i na kraju je super analiza pokazala, da jeste omotač lampe od kože, ali životinjske.

Stvarno dokle ide taj sadizam i mazohizam tih ljudi.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013, 20:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Göbbels je imao u svojoj kući ukrase od kože logoraša, mislim baš da su zasloni lampi bili od ljudske kože

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013, 20:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nisam mislio na sadizam nacista, nego današnjih ljudi, koji drže replike takvih predmeta u svojoj kući.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013, 20:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

no_pasaran je napisao:
Pa ne znam odakle bih krenuo...prvo da neko odgovara za zlocin mora da postoji zakon medjunarodni...drugo jeste videli da pobednik nekad sam sebi sudi....trece sta cemo sa kolektivnom odgovornoscu kako taj zlocin da kaznimo?...sta su radili ti isti japanci i nemci dok su im vodje i celokupna vojska radili to sto su radili? A tek ovo pametovanje gotovo licemerstvo jedino je amerika uvek ista zla a mi se menjamo jelte...

Bacanje atomske je bilo nepotrebeno, to se pokusava reci.

A ovo boldovano na ovoj temi nigdje ne pise.

Meni izgleda da je tebi drago sto su na njukih srukene nuklearke i da ti je krivo sto su samo dvije.
To mu ga dodje ovo "trece".

Da ne bi sad krenula prica o tome da sam ja na strani Japan i Njemacke :confused2: (skroz na suprotnoj sam) ali atomske su bile totalno nepotrebne.

Sto se tice prve dvije stavke; logicno je da nece pobjednicka strana odgovarati. Tu ne vidim nista cudno.
Nije bas pravedno, ali nije iznenadjujuce. Ko ce suditi Crvenoj Armiji; ljudi su satrali najvecu i najzlocinackiju silu na svijetu?! Jedino se moglo ponovo zaratiti sa SSSRom.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013, 21:18 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Jedino je šteta što jedna nije pala negdje i na Njemačku. Ako je neko tada bio zaslužio a bombu to su Švabe.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013, 21:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Volfgang Pauli jedan od očeva kvantne mehanike i tvorac Paulijevog principa isključenja, je bio nacista koji je za Hitlera pravio atomsku bombu.

Ovaj podatak me je mnogo rastužio, kao i to da profesori nikada nisu pominjali ovu njegovu tamnu stranu. On kao bistar naučnik, morao je znati da takvo oružje tolike razorne moći, Hitler bi upotrjebio u nehumane svrhe.

Podsjeti me ova priča oko atomske bombe, pa da i ovaj podatak podjelim sa vama.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 94 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]